John Wick keert in 2024 gewoon weer terug naar het witte doek

John Wick keert in 2024 gewoon weer terug naar het witte doek

Keanu Reeves neemt de rol van John Wick weer op zich in een nieuwe spin-off.

Dit jaar verscheen het vierde en veruit meest succesvolle deel in de John Wick-reeks in de bioscoop. Ook verscheen de spin-off The Continental: From the World of John Wick. In 2024 breidt de wereld van Wick zich nog verder uit met een gloednieuwe film: Ballerina.

In Ballerina betreden acteurs als Ana de Armas, Norman Reedus en Gabriel Byrne de wereld van John Wick, maar we zien ook veel bekende gezichten weer terug. Het opvallendste personage dat terugkeert is natuurlijk Keanu Reeves als John Wick.

Verhaal
Ballerina gaat over Rooney, een zeer bekwame moordenaar die lid is van de Ruska Roma. Deze organisatie onder leiding van The Director (Anjelica Huston) zagen we voor het eerst in de derde Wick-film. We kregen toen al een eerste blik op Rooney, gespeeld door Unity Phelan.

In Ballerina neemt Ana de Armas naar verluidt deze rol op zich. Ze is uit op wraak op de mensen die haar familie van het leven hebben beroofd.

Niet alleen Keanu
Keanu Reeves is niet het enige bekende gezicht dat terugkeert in Ballerina. Sterker nog: er zijn een heleboel bekende personages van de partij. Zo spelen Ian McShane en Anjelica Huston weer de rollen van Winston en The Director.


Lance Reddick, die eerder dit jaar op 60-jarige leeftijd overleed, is ook nog te zien als de loyale Charon. Ballerina was één van de laatste films die hij nog heeft opgenomen voor zijn overlijden.

Onverwacht
Ballerina begon ooit als een losstaande wraakfilm die helemaal niet verbonden was met de wereld van John Wick. Toen Lionsgate in 2017 de rechten van het originele script van Shay Hatten bemachtigde, zagen ze het als een kans om de Wick-franchise uit te breiden.


Hatten herschreef zijn script om in de mythologie van de John Wick-wereld te passen. Ballerina verschijnt in juni van 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair