Wat is er eigenlijk gebeurd met Dustin Hoffman?

Wat is er eigenlijk gebeurd met Dustin Hoffman?

Van de bekende Hoffman is al jaren niets vernomen, wat is er eigenlijk gebeurd met deze Hollywood-icoon?

Dustin Hoffman is in 1967 bekend geworden met zijn hoofdrol in The Graduate en heeft tot voor de pandemie velen andere rollen vertolkt. Toch is het al een tijd behoorlijk stil rond Hoffman.

Na The Graduate speelde Hoffman onder meer in All the President's Men uit 1976 met Robert Redford. Dit is een verfilming van het Watergateschandaal. Ook speelde Hoffman de man van Meryl Streep in Kramer vs. Kramer waarmee Hoffman een Academy Award won voor Beste acteur.

Oeuvre
In de jaren 70, 80 en 90 had Hoffman ontzettend veel rollen gehad in voornamelijk spannende en meeslepende drama's zoals met Tom Cruise in Rain Man, en Sleepers uit 1996.

Maar ook de minder serieuze rollen als in de komische Meet the Fockers en in de drie films van Kung Fu Panda weet Hoffman zijn stempel te drukken.

Radiostilte
Toch bleef het na de pandemie, toen ook de filmwereld weer opleefde, angstig stil rondom Hoffman. Gelukkig werd laatst bekend gemaakt dat hij, vijf jaar na zijn laatste film, toch weer op het witte doek te horen zal zijn, als Master Shifu in Kung Fu Panda 4.


Daarnaast zal deze dubbele Oscarwinnaar te zien zijn in de veelbelovende film Megalopolis van Francis Ford Coppola die in 2024 gepland staat. Welke rol hij precies vertolkt is nog niet duidelijk, maar wel is bekendgemaakt dat hij in deze sciencefictiondrama speelt met een geweldige cast bestaande uit onder andere Adam Driver, Forest Whitaker en Shia LaBeouf.

Lucca Mortis
Mocht je nou niet al overtuigd zijn van de comeback van Hoffman, dan zal in 2024 de nieuwe film Lucca Mortis van de Britse regisseur Peter Greenway je waarschijnlijk wel overtuigen.


In Lucca Mortis volgen we het verleden en huidige leven van een oude schrijver, gespeeld door Hoffman. Wanneer de schrijver erachter komt dat zijn dood nadert, besluit hij om zijn huis in New York te verkopen en naar Lucca in Italië te verhuizen. Daar wil hij zijn voorouders vinden en zijn herkomst ontdekken, om zo onduidelijkheden op te lossen voordat hij dood gaat.

Kijken
Hoewel het nog tot volgend jaar duurt totdat Kung Fu Panda 4, Megalopolis en Lucca Mortis uitkomen, kan je Kung Fu Panda, Finding Neverland en Meet the Fockers kijken op Pathé Thuis en is The Meyerowitz Stories te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair