Anne Hathaway over haar rol als Black Cat for 'Spider-Man 4'

Anne Hathaway over haar rol als Black Cat for 'Spider-Man 4'

De actrice speelde een superheldin in het DCU, maar het had heel anders kunnen lopen.

Als je een beetje het filmnieuws volgt is de kans best groot dat je al een hebt gehoord dat regisseur Sam Raimi eigenlijk een vierde Spider-Man film met Tobey Maguire wilde maken. Mocht het hiervan gekomen zijn, dan zou niemand minder dan Anne Hathaway in de blockbuster te zien zijn geweest als Black Cat.

Tijdens een recent interview laat de actrice zich erover uit. Zo geeft ze toe dat er gesprekken zijn gevoerd, maar dat het nooit heel erg ver gekomen is: "Ik heb de outfit nooit aangedaan en ik heb zelfs niet het script gelezen, enkel en alleen een paar pagina's gedurende de auditie".

Wel en niet
Hathaway vervolgt: "Ik kreeg toen te horen dat ik de rol kreeg, maar meer heb ik er niet echt over te vertellen. Ik denk dat dat meer de taak is van de producenten, mochten ze dit ooit met de wereld willen delen".

De reden hiervoor? Hathaway wil het verhaal over haar casting niet 'opblazen': "Het Spider-Man universum is enorm gegroeid en is heel gaaf. Het vernieuwt zichzelf elke keer opnieuw en het is behoorlijk groots, maar er hoeft niet veel energie gestopt te worden in mijn 'gefaalde' casting".

Superheldin
Jaren later mocht Hathaway alsnog een superheldin spelen, al dan wel voor DC in plaats van Marvel. Zo is ze te zien als Catwoman in The Dark Knight Rises van Christopher Nolan. Recentelijk liet de actrice nog weten genoten te hebben van haar samenwerking met de regisseur.



Hathaway denkt wel dat als ze Black Cat gespeeld zou hebben dat de kans dan klein was dat ze Catwoman zou zijn geworden: "Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat als ik al te zien was geweest als Black Cat dat Christopher dan zou zeggen: 'Ze speelt al in een andere superheldenwereld, dus laten we maar voor iemand anders gaan'."

NieuwsFilm

meest populair