Ondanks ijzersterke reviews is deze heftige actiethriller een flinke flop

Ondanks ijzersterke reviews is deze heftige actiethriller een flinke flop

Hoewel de film uit 2016 een uitstekende film is, kreeg Deepwater Horizon niet het gepaste ontvangst.

De film met onder andere Mark Wahlberg en John Malkovich had een budget van 156 miljoen Amerikaanse dollar, maar leverde maar 120 miljoen dollar op. Dit is waarom.

In Deepwater Horizon van regisseur Peter Berg, die onder andere Lone Survivor en Patriots Day maakte, koos in 2016 ook weer om Mark Wahlberg de hoofdrol te laten spelen.

Deepwater Hozion
Op 20 april 2010 vond er een enorme explosie plaats op dit platform waardoor het zonk en honderdduizend liters aan olie vrijkwam in de oceaan. In Deepwater Horizon, gebaseerd is op deze waargebeurde ramp, speelt Wahlberg Mike Williams, een medewerker op het booreiland in de Golf van Mexico.

Het is aan Williams de taak om zijn collega's op het boorplatform te redden en in veiligheid te brengen en er alles aan te doen om de schade te beperken. Kate Hudson, de vrouw van Mike, ziet ondertussen live vanuit huis op tv hoe haar man en Mr Jimmy (Kurt Russel) de installateur op het platform, ook hun eigen leven op het spel zetten.

Missers
Hoewel Deepwater Horizon met John Malkovich en Dylan O'Brian een goed plot heeft en zeer spannend is, is het nooit een kaskraker geworden. Sterker nog, de film had een budget van 156 miljoen Amerikaanse dollar, maar leverde een schamele 120 miljoen dollar op.


De eerste reden waarom de film een flop werd, is dat het tijdens het uitbrengen moest concurreren met Miss Peregrine's Home for Peculiar Children en Sully, die beiden erg goed ontvangen werden. Het mogelijke succes van Deepwater Horizon werd dus gedwarsboomd door het succes van de films van Tim Burton en Clint Eastwood.

Budget
Ten tweede zorgde het hoge budget van de film ervoor dat eigenlijk te veel van het goede, tot bijna het onrealistische aan, in de film werd gestopt. Denk bijvoorbeeld aan het nabouwen van een boorplatform op bijna ware grote en de gigantische explosies.

Dit laat nog maar eens zien dat, hoe goed een film ook is, het succes ervan mede afhankelijk is van de releasedatum en de budgettering.


Kijken
Deepwater Horizon is te zien op
Pathé Thuis, Amazon Prime en Viaplay.

NieuwsFilm

meest populair