Horrorfilm 'Wolfman' verliest Ryan Gosling als hoofdrolspeler, maar pakt eindelijk momentum

Horrorfilm 'Wolfman' verliest Ryan Gosling als hoofdrolspeler, maar pakt eindelijk momentum

De film komt na jaren van ontwikkeling eindelijk uit in de herfst van 2024.

Blumhouse werkt al flink wat jaren aan een nieuwe Wolfman-film. Niemand minder dan Ryan Gosling werd aangewezen om de nieuwe interpretatie van het iconische monster tot leven te brengen, maar dat is niet meer het geval. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Christopher Abbott de rol heeft overgenomen van Gosling.

De opnames van Wolfman zullen snel van start gaan, de film moet namelijk op 25 oktober 2024 al in de bioscoop verschijnen.

Originele plan
Nadat Universals 'Dark Universe' werd geschrapt wegens het floppen van The Mummy (2017), kreeg productiehuis Blumhouse de kans om een klassiek monster nieuw leven in te blazen met The Invisible Man (2020). Deze film was een daverend succes, waardoor Wolfman al snel werd aangekondigd.

The Invisible Man was de derde samenwerking tussen regisseur Leigh Whannell en Blumhouse, en dit zou worden voortgezet met Wolfman. Whannell werd later echter vervangen door Derek Cianfrance wegens een volle agenda.

Verandering
De laatste drie jaar was het dus de bedoeling dat Ryan Gosling de hoofdrol zou vertolken en Cianfrance de regie op zich zou nemen, maar dat is nu helemaal veranderd. Gosling wordt namelijk vervangen door Christopher Abbott, en Cianfrance overhandigt de regie weer terug aan Whannell.


De film lijkt er nu dus eindelijk van te komen. Over het verhaal had The Hollywood Reporter enkel het volgende te zeggen: "het mysterieuze verhaal concentreert zich nu op een man wiens familie wordt geterroriseerd door een dodelijk roofdier."

NieuwsFilm

meest populair