Expositie toont geheimen Lord of the Rings

Tolkien-fans kunnen vanaf september de geheimen achter de speciale effecten van de filmtrilogie The Lord of the Rings ontdekken in het Science Museum in Londen. Dat meldt de Britse omroep BBC maandag.

Tijdens een interactieve tentoonstelling krijgen bezoekers onder meer uitleg over de baanbrekende technologie die is gebruikt in de films van regisseur Peter Jackson. Een van de meest fascinerende bezienswaardigheden is volgens het museum de sectie die laat zien hoe acteurs zo natuurlijk mogelijk worden weergegeven als kleine hobbits.

Ook kunnen bezoekers van de tentoonstelling zich wanen in een scène uit The Fellowship Of The Ring, waarin Frodo Gandalf vergezelt in zijn wagen. Daarnaast zijn de originele wapens en kleding uit de films te zien, waaronder de mantels van Gandalf, de elfengewaden en kostuums van de orks. Alle voorwerpen zijn uniek en werden speciaal voor de filmtrilogie ontworpen.

De tentoonstelling is begonnen in Nieuw-Zeeland, waar de films zijn opgenomen, en gaat de hele wereld over. Het Science Museum is de enige plek in Europa waar de tentoonstelling te zien zal zijn. De expositie duurt van 16 september tot en met 11 januari volgend jaar.



NieuwsFilm

meest populair