Tom Cruise weigerde Steven Spielberg: "Geen goed idee als ik in die film speel"

Tom Cruise weigerde Steven Spielberg: "Geen goed idee als ik in die film speel"

De Cruiser heeft duidelijk verstand van bepaalde zaken in Hollywood...

Dat acteur Tom Cruise (61) toegewijd is aan wat hij produceert, is inmiddels wel duidelijk. En zijn beslissing uit 1998 om een bepaalde rol af te wijzen bevestigd dat alleen maar nog veel meer.

Cruis besloot namelijk om de authentieke hoofdrol in The Mask of Zorro te laten schieten en zo het "witwassen" in Hollywood tegen te gaan.

Steven Spielberg
Aanvankelijk werd dit hem aangeboden door producer Steven Spielberg, maar Cruise voelde als geen ander de potentiële controverse aan die zou voortvloeien uit het casten van een niet-Latino acteur in een Latijns-Amerikaans personage.

Deze staat van dienst heeft hem door de jaren heen een reputatie opgeleverd voor het nemen van slimme beslissingen in de filmwereld.

Politieke correctheid
Hoewel de titel nog steeds werd beschuldigd van witwassen door de casting van de Welshe Catherine Zeta-Jones en Anthony Hopkins, transformeerde Antonio Banderas uiteindelijk in de zwaardvechter.


Tegenwoordig worden er al steeds meer rassen vertegenwoordigd, maar dit leidt vaak weer tot (online) verzet tegen het feit dat historisch blanke personages geforceerd van ras wisselen in bekende remakes of reboots.

NieuwsFilm

meest populair