'Kingdom of the Planet of the Apes' wordt het begin van een nieuwe trilogie

'Kingdom of the Planet of the Apes' wordt het begin van een nieuwe trilogie

'Apes'-Regisseur Wes Ball heeft al grote plannen voor meerdere vervolgfilms.

Komend jaar komt Kingdom of the Planet of the Apes uit. De film van Disney en Twentieth Century Studios is niet alleen een vervolg op War of the Planet of the Apes uit 2017, maar ook het eerste deel in een nieuwe trilogie.

De nieuwe Apes-film wordt geregisseerd door Wes Ball (The Maze Runner). In een interview met Empire vertelt de regisseur dat hij deze film altijd als het begin van een nieuwe trilogie zag.

"Een nieuwe wereld"
"We hadden vanaf het begin het idee voor een trilogie, we hebben grote ideeën waar we met het verhaal naar toe kunnen. Ik heb op dit moment gesprekken met de studio over het volgende deel", vertelt Ball aan het filmmagazine.

"De laatste drie films vertelden over het einde van een tijdperk, het einde van dit Moses-verhaal, het einde van de mensheid. En uit de as van die oude wereld groeit iets nieuws, deze film gaat over het begin van de nieuwe wereld."

Legend of Zelda
Het is onwaarschijnlijk dat Ball de andere delen van de trilogie gaat regisseren. De regisseur werd onlangs aangekondigd als regisseur van een Legend of Zelda-film. Waarschijnlijk zal hij daar de komende jaren wel mee bezig zijn.

Bekijk de afbeelding
De nieuwe Apes-film speelt zich 300 jaar na de gebeurtenissen van War of the Planet of the Apes af. Er hebben zich in de afgelopen eeuwen, nadat Caesar de apen naar een oase heeft gebracht, meerdere apen-samenlevingen ontwikkeld. De mens speelt geen rol van betekenis meer in deze nieuwe wereld.

Noa
Caesar, die de apen honderden jaren eerder samenbracht, wordt vereerd als een religieus figuur. Het hoofdpersonage van deze nieuwe film is Noa, maar hij kent Caesar niet. Noa, gespeeld door Owen Teague, gaat op een reis waar hij de nalatenschap van Caesar leert kennen.

Bekijk de afbeelding
Kingdom of the Planet of the Apes heeft ook rollen voor Kevin Durand, William H. Macy, Freya Allan, Peter Macon, Eka Darville en Dichen Lachman. Vanaf 22 mei kan je de film in de bioscoop zien.

NieuwsFilm

meest populair