Veelbelovende spin-off van 'The Batman' gaat er een stuk anders uitzien dan verwacht

Veelbelovende spin-off van 'The Batman' gaat er een stuk anders uitzien dan verwacht

De Arkham Asylum-serie blijkt een serie te zijn die zich in het nieuwe DCU gaat afspelen.

In 2022 leverde regisseur Matt Reeves een ijzersterke nieuwe interpretatie van de wereld van Batman in The Batman. Deze wereld wordt komend jaar al uitgediept met de spin-off The Penguin, maar er is nu ook opvallend nieuws over de andere spin-off waar Reeves aan werkt.

Naast de The Penguin-serie zou er ook een serie komen die zich zou focussen op Arkham Asylum, de beruchte kliniek waar Batmans vijanden naartoe worden gestuurd als hij ze verslaat.

Arkham
De 'Arkham'-serie ontstond als een project dat zich richtte op de politie van Gotham City (de GCPD), maar het veranderde in iets anders dat zich richtte op de gevangenen van het beruchte psychiatrische ziekenhuis.

Deze spin-off zou zich vanzelfsprekend afspelen in de wereld van Reeves' The Batman, maar studiobaas James Gunn onthulde dat dit niet meer het geval is.

Naar het DCU
Gunn kreeg op het social media platform Threads de vraag of Matt Reeves nog meer projecten binnen zijn Batman-wereld gaat maken. Gunn onthulde dat Reeves zowel projecten binnen zijn eigen wereld als in het overkoepelende DCU gaat maken. De Arkham-serie blijkt het eerste project te zijn van Reeves dat zich in het DCU gaat afspelen.


Naast The Penguin staat momenteel enkel The Batman Part II in de planning wat betreft het universum van Reeves met de Batman van Robert Pattinson.

NieuwsFilm

meest populair