David Ayer over zijn 'Suicide Squad'-cut: "hierin is Jared Leto's Joker heel anders"

David Ayer over zijn 'Suicide Squad'-cut: "hierin is Jared Leto's Joker heel anders"

De regisseur hoopt dat wij zijn versie alsnog te zien krijgen.

We hebben al heel wat Jokers voorbij zien komen, maar menig filmfanaat is het er toch wel over eens dat Jared Leto de minst overtuigende 'Clown Prince of Crime' neerzette. Volgens regisseur David Ayer was de acteur juist fantastisch als Batmans aartsvijand.

Jack Nicholson, Heath Ledger en Joaquin Phoenix waren alle drie geweldig als Joker, maar de met een Oscar bekroonde Leto kwam heel wat minder goed uit de verf. Hij was te zien in Ayers Suicide Squad, maar volgens de filmmaker werd de blockbuster zo drastisch aangepast dat de Joker hieronder lijdt.

Reactie
Leto zei enkele jaren geleden tijdens een interview met de BBC: "Er zijn nog zoveel deleted Joker-scènes dat je makkelijk een R-rated Joker film kunt maken van al dit materiaal". Ayer bevestigt dit nu en laat zich erover uit op X (voormalig beter bekend als Twitter).

Zo zegt de regisseur: "In mijn versie is Joker geweldig, intens en een groot gevaar. Hij komt daarin niet dom of sullig over. In mijn versie heeft hij een echt goed verhaal en gaan we meer in detail in op het personage. In de bioscoopversie is hij niks meer dan een accessoire".

Ooit nog?
Margot Robbie, in de film te zien als Harley Quinn, kwam eerder al met een soortgelijk verhaal: "Sommige scènes die wij hadden opgenomen, waaronder de nodige flashbacks, waren echt ongelofelijk. Misschien ging het echter allemaal wat te ver. Ik denk dat dit eruit werd geknipt om het niet te verwarrend te maken".



Ayer hoopt nog steeds dat zijn Suicide Squad Ayer Cut het daglicht zal zien. Jarenlang waren fans ook aan het roepen om de Zack Snyder cut van Justice League te zien, die uiteindelijk werd uitgebracht in 2021. Wie weet gebeurt uiteindelijk ook wel hetzelfde met Ayers Suicide Squad-versie.

NieuwsFilm

meest populair