Deze duistere thriller weet je geest echt compleet te verdraaien

Deze duistere thriller weet je geest echt compleet te verdraaien

Dark City uit 1998 zorgt ervoor dat je bijna gek wordt.

In 1998 kwam de duistere thriller Dark City uit. Deze film is zeer duister en zorgt ervoor dat je bijna gek wordt. En je bent zeker niet de enige.

In de film spelen onder andere Jennifer Connelly, Kiefer Sutherland en Rufus Sewell. Het verhaal is bijzonder, maar vooral heel interessant.

Verhaal
John Murdoch, gespeeld door Sewell, wordt alleen wakker in zijn hotel. Hij is zijn geheugen kwijt en wordt gezocht voor moord. Hij probeert zo goed en zo kwaad als dat kan zijn geheugen terug te halen.

Ondertussen komt hij erachter dat er een groep wezens is die de hele wereld om hem heen controleert. Zij kunnen de wereld en de personen om hem heen aanpassen. Dit zorgt voor een bijzondere film.

Ontvangst
De film werd goed ontvangen. De critici waren over het algemeen vrij positief over de film. Op Rotten Tomatoes heeft de film een mooie 76% en bij het IMDb krijgt de film een 7,6/10.


Ondanks deze goede kritieken haalde de film niet zoveel prijzen binnen. Zo werd de film voor geen enkele Oscar of Golden Globe genomineerd. Wel werd de film genomineerd voor meerdere Saturn Awards, waarvan het er eentje won, die voor beste Science Fiction film.

Opvallendheden
Enkele dingen die opvallen aan de film zijn onder andere dat het altijd nacht is in de film. Verder lijken de personages net zoals het decor van karton te zijn. Ook is de film een typische film noir en lijkt hij van voor de Tweede Wereldoorlog te zijn.


Ook opvallend is dat het personage gespeeld door Sutherland echt heeft bestaan. Dr. Daniel P. Schreber leefde van 1842 tot 1911 en was een inspiratiebron voor deze film.

Streamen
Benieuwd geworden naar deze duistere thriller? Dark City is voor drie euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair