Deze tophorror groeide uit tot een moderne klassieker en is volgens studies de engste film ooit

Deze tophorror groeide uit tot een moderne klassieker en is volgens studies de engste film ooit

Een controversiële true crime-schrijver vindt een doos met super 8-homevideo's in zijn nieuwe huis, waaruit blijkt dat de moordzaak die hij momenteel onderzoekt het werk zou kunnen zijn van een onbekende seriemoordenaar wiens nalatenschap teruggaat tot de jaren zestig.

De film Sinister uit 2012 van regisseur Scott Derrickson groeide in tien jaar uit tot een cult-klassieker die zeer geliefd is onder fans van het horrorgenre. Het fictieve monster Bughuul werd daarnaast een Halloween-icoon.

Gerenomeerd acteur (in voornamelijk stevige drama's) Ethan Hawke maakte een onverwachte verschijning als de hoofdrolspeler en liet toch maar weer eens wat een sterke 'all round-acteur' hij is.

Synopsis
Misdaadschrijver Ellison Oswalt verhuist zijn gezin naar een huis waar eerder een gruwelijke misdaad heeft plaatsgevonden, maar zijn familie weet het niet. Hij begint de misdaad te onderzoeken in de hoop er een boek over te schrijven.

Oswalt onderzoekt videobeelden die hij in huis aantreft om hem te helpen bij zijn onderzoek, maar ontdekt al snel meer dan hij had verwacht.

Plus- en minpunten
Toen de film uitkwam op het South by Southwest-festival in Austin waren critici direct te spreken over het werk en prezen het acteerwerk, de regie, de cinematografie en de gecreëerde sfeer.


Ze waren alleen iets minder te spreken over het gebruik van jumpscares en andere horrorclichés. Regisseur Derrickson koos echter bewust voor deze clichés om de kijker niet te doen laten vergeten dat ze naar een film aan het kijken waren die als voornaamste doel had om (een vrij verwrongen manier van) plezier te geven.

Engste film ooit?
FilmTotaal wist een aantal jaar terug al te melden dat een recente studie had uitgewezen dat Sinister zelfs de engste film ooit was (klik hier voor het artikel).


Zoals met elk wetenschappelijk onderzoek werd deze uitkomst gebaseerd op feiten. Voor dit experiment werd er namelijk een hartslagmeter gebruikt om te meten bij welke recente horrorfilm de 'beste' resultaten werden bereikt. Ook is er op psychologisch vlak zeker te bestuderen waarom Sinister zo'n doodsenge film is.

NieuwsFilm

meest populair