Sinister (2012)

Be the first to see the year's most terrifying film.

Onheilspellende horrorthriller die het met een handvol perfect getimede schrikmomenten eerder moet hebben van zijn effectiviteit dan van zijn inventiviteit.
play

6,4 details

  • 110 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Ellison (Ethan Hawke), een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken, heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit.

Regie
Scott Derrickson
Cast
Ethan Hawke, James Ransone, Fred Dalton Thompson, Juliet Van Kampen, Clare Foley, Nicholas King, Cameron Ocasio, Danielle Kotch, Michael Hall D'Addario, Tavis Smiley, Rob Riley, Blake Mizrahi, Ethan Haberfield, Victoria Leigh, Janet Zappala.
Budget
$ 3.000.000
Opbrengst
$ 77.712.439
Release
12.10.2012
Release NL
15.11.2012
Release DVD
12.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Derrickson | Cast: Ethan Hawke (Ellison Oswalt), Juliet Rylance (Tracy), Clare Foley (Ashley), James Ransone (deputy), Fred Dalton Thompson (sheriff), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

Weinig horrorthrillers weten het voor elkaar te boksen om het publiek in twintig seconden een onbehaaglijk gevoel te bezorgen. Sinister doet zijn naam al binnen dat tijdsbestek eer aan. De openingsbeelden zijn ronduit verontrustend: een man, een vrouw en hun kinderen staan ieder met een zak over het hoofd, en met een strop om de hals, onder een boom. Tergend langzaam wordt een grote tak afgezaagd, die als tegengewicht dient. Het viertal spartelt en hun doodsstrijd lijkt een eeuwigheid te duren. Maar dan hangen de lichamen toch echt levenloos aan de geïmproviseerde galg. Het filmpje loopt vast. De titel verschijnt in beeld. De onheilspellende toon is gezet.

Voor misdaadromanschrijver Ellison Oswalt zijn dit soort snuffmovies interessant bronmateriaal. Zijn schrijverscarrière zit al een tijdje in het slop, dus hij kan wel een literaire doorstart gebruiken. Hij besluit met zijn gezin te verhuizen. Ellison verzekert zijn vrouw ervan dat deze keer niemand in de woon- of slaapkamer is vermoord, maar verzwijgt de ware reden van hun intrek in het nieuwe huis. Op zolder vindt hij per toeval een doos met een oude Super 8-camera en bijbehorende filmrollen, met daarop ‘gezellige’ titels als ‘Family BBQ’ en ‘Sleepy Time’. Ellison besluit de lugubere homevideo’s in het geheim op zijn werkkamer te bekijken en te bestuderen. Maar als zijn zoon op een nacht hevige paniekaanvallen krijgt, blijkt dat er iets niet helemaal pluis is in het nieuwe huis.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Sinister Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Goeie enge horror idd die ik niet graag alleen zou willen kijken! Een must-see voor de horror liefh......"

Tarkus

"...Het verhaal was redelijk, de vertolkingen waren dat ook. Maar een horror/thriller ?? Dat vond ik nu......"

EdwardSissyhands

"...Vond het best een redelijke film, die het eens niet van gore moet hebben, maar van een lekker onbeha......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sinister

acties