Waar blijft die vierde 'Bridget Jones'-film met Renée Zellweger toch, en waar moet deze over gaan?

Waar blijft die vierde 'Bridget Jones'-film met Renée Zellweger toch, en waar moet deze over gaan?

Alweer een tijd terug werd de film aangekondigd, maar het blijft ijzig stil.

In 2001 verscheen de Britse komedie Bridget Jones's Diary. De verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Helen Fielding was een enorm succes. Er verschenen al twee vervolgen? Maar waar blijft die vierde film?

De eerste film was een onverwacht succes en dit was met name te danken aan actrice Renée Zellweger die het personage Bridget Jones fantastisch neerzette. Er waren ook rollen voor Colin Firth, Hugh Grant en Jim Broadbent.

Vierde film?
Na de twee bijna zo succesvolle vervolgfilms Bridget Jones: The Edge of Reason uit 2004 en Bridget Jones's Baby uit 2016 zou er ook een vierde film verschijnen. In 2022 zei schrijver Fielding tegenover Radio Times dat de film in ontwikkeling is.

Dit deel zou Bridget Jones: Mad About the Boy moeten gaan heten en losjes gebaseerd worden op het Fieldings boek Mad About the Boy uit 2013. De film zou dan moeten gaan over - let op spoiler - een 51-jarige Bridget Jones die weduwe is. Mark Darcy (Firth) is namelijk overleden in het boek.

Zellweger
Actrice Renée Zellweger verscheen voor het laatst in een film in 2019. Ze speelde toen als Judy Garland in de biopic Judy. In 2022 speelde ze in de miniserie The Thing About Pam van zender NBC.


Zellweger werkt ondertussen aan de film The Back Nine over Casey Jones, een golfster die haar carriere aan de wilgen hing voor haar huwelijk. 25 jaar later besluit ze haar club weer op te pakken.

Bridget Jones's Diary
Genieten van Bridget Jones's Baby uit 2016? Je ziet de film morgen op NET5 van 23.15 - 01.40 uur.

NieuwsFilm

meest populair