Kuifje-film met echte acteurs

1

De stichting die de rechten van Kuifje beheert, onderhandelt met Amerikaanse producenten over een nieuwe bioscoopfilm met echte acteurs. Dat heeft directeur Nick Rodwell van de Stichting Hergé vrijdag meegedeeld.

De in 1983 overleden Hergé bedacht in 1929 de stripfiguur Kuifje. De stichting wil dat ook de jongste generatie belangstelling krijgt voor de avonturen van reporter Kuifje. Er komen geen nieuwe albums meer uit omdat Hergé (echte naam Georges Remi) dat heeft bepaald.

Rodwell, in Barcelona wegens een tentoonstelling over Kuifje en de zee, maakte ook bekend dat het Kuifje-museum net buiten Brussel in 2006 opengaat. Het museum krijgt een oppervlakte van 5000 vierkante meter.

In België draaide vorig jaar een musical over Kuifje. Ook in 2001 mocht Kuifje voor het eerst legaal in China verschijnen. In het avontuur 'De Blauwe Lotus', 66 jaar geleden gepubliceerd, moest Kuifje het nog opnemen tegen Chinese opiumsmokkelaars.

Alleen 'Kuifje in het land van de Sovjets' uit 1930 krijgen de Chinezen niet te zien wegens ''te veel anti-communistische uitspraken'', aldus de Chinese uitgever.NieuwsFilm

meest populair