Denzel Washington kreeg het meeste betaald voor zijn slechtste film tot op heden

Denzel Washington kreeg het meeste betaald voor zijn slechtste film tot op heden

Een flater voor Warner Bros, maar een enorme cheque voor de geliefde acteur.

Denzel Washington is ongetwijfeld een van de geliefdste acteurs die er in Hollywood rondloopt. Hij maakte dan ook al heel wat pareltjes, zoals Training Day en Remember the Titans, maar wist je dat hij het meeste kreeg betaald voor wat misschien wel zijn slechtste film genoemd mag worden?

Het gaat hier om The Little Things uit 2021. Washington kruipt hiervoor in de huid van Joe Deacon, de hulpsheriff van Kern County. Hij wordt naar Los Angeles gestuurd voor wat hij denkt dat een routineklus is, maar hier raakt hij betrokken bij de zoektocht naar een seriemoordenaar.

Andere grote namen
Deacon zal moeten samenwerken met brigadier Jim Baxter (Rami Malek), die de leiding over het onderzoek heeft. De twee komen terecht bij een man genaamd Albert Spasma (Jared Leto), die zich verdacht gedraagt.

Studio Warner Bros. dacht waarschijnlijk dat als ze deze drie Oscar bekroonde acteurs wisten te strikken dat het dan wel goed zou komen. De studio liet Washington dan ook een contract tekenen met een lucratieve bonusclausule, waardoor hij meer zou verdienen naarmate de film meer zou verdienen.

Flop
Helaas pakte het niet al te best uit. De film kostte slechts 30 miljoen dollar om te maken, maar bracht maar 31 miljoen dollar op. De bonusclausule van Washington was dan ook zo abnormaal laag voor een acteur van zijn caliber dat Warner Bros. hem alsnog een fortuin betaalde.



De studio wilde niet het risico lopen niet meer met de acteur te kunnen samenwerken en besloot hem alsnog maar liefst 40 miljoen dollar te betalen voor zijn rol, meer dus dan de film in totaal opbracht.

NieuwsFilm

meest populair