Hoe is het nu eigenlijk met de topacteur die RoboCop tot leven bracht?

Hoe is het nu eigenlijk met de topacteur die RoboCop tot leven bracht?

Peter Weller is intussen 76 jaar oud en nu nog steeds te horen in zijn legendarische rol als RoboCop.

In 1987 kwam RoboCop uit, geregisseerd door Paul Verhoeven. In de film werd het hoofdpersonage Alex Murphy alias RoboCop gespeeld door Peter Weller. Deze rol zal een van zijn bekendste rollen blijven.

Hoewel hij in meer dan vijftig films en televisieseries speelde, is hij het meest bekend van zijn rol in de cultfilm The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension en zijn rol in de blockbuster RoboCop, een rol die hij hernam in het vervolg RoboCop 2 uit 1990. Voordat Weller te zien was in films en series, begon hij zijn carrière op Broadway, waar hij speelde in diverse stukken, waaronder Full Circle en Summer Brave. Daarna speelde hij in een aantal films voordat hij zijn legendarische rol als RoboCop aannam.

Naked Lunch
Weller hernam zijn rol in RoboCop 2, maar deed dit niet voor RoboCop 3 vanwege zijn rol in Naked Lunch, die een cultfilm is geworden. Hij speelde tussen de jaren 90 en nu in heel wat minder bekende films, maar soms was hij ook te zien in een bekendere film, zoals Star Trek Into Darkness uit 2013. Hij leende zelfs zijn stem voor de animatiefilm Batman: The Dark Knight Returns waarin hij te horen is als Bruce Wayne alias Batman.

Weller had ook rollen in diverse televisieseries. Zo speelde hij de rol van een kapitein in de onsuccesvolle televisieserie Odyssey 5, maar hij had ook rollen in grote televisieseries. Zo speelde hij de terrorist Christopher Henderson in het vijfde seizoen van 24 en had hij rollen in Star Trek: Enterprise, Monk, Sonic X, Sons of Anarchy en Dexter.

Regisseren
De laatste jaren regisseerde Weller ook enkele televisieseries, waaronder drie afleveringen van Odyssey 5, waarin hij ook te zien is als een kapitein, en twee afleveringen van de nieuwe versies van MacGyver en Magnum P.I..


Maar hij is niet enkel achter de camera te vinden, maar soms ook steeds ervoor. Zo was hij te zien in een aflevering van Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities die vorig jaar uitkwam en speelt hij de rol van Crowley samen met Lance Henriksen in de nieuwe serie Rabbit Hole.

Terug als RoboCop
33 jaar nadat hij voor het laatst te zien was als RoboCop in RoboCop 2, hernam hij die rol voor een deel. Zo is hij te horen in een aantal reclames uit 2019 van KFC en Mortal Kombat 11 als RoboCop en doet hij de stem van RoboCop in het computerspel RoboCop: Rogue City dat dit jaar uitkwam. Hem echt zien als RoboCop zal waarschijnlijk niet meer gebeuren, maar er komt wel een nieuwe RoboCop-film uit en de regisseur van de film zou heel graag hebben dat Weller terugkeert als RoboCop.


Of hij ook effectief terug zal keren als RoboCop weten we niet, maar Weller, die inmiddels 76 jaar oud is, denkt nog niet aan stoppen. Hij zal te zien zijn in de film Bang, geregisseerd door Wych Kaosayananda. Het is nog afwachten wanneer deze film zal uitkomen. Voor nu kan je wel genieten van Weller als RoboCop in de originele film die te zien is op Prime Video. Ook het vervolg RoboCop 2 staat erop.

NieuwsFilm

meest populair