'Saltburn': De controversiële film vol sex, drugs en alcohol dit weekend op Amazon Prime

'Saltburn': De controversiële film vol sex, drugs en alcohol dit weekend op Amazon Prime

De spraakmakende erotische thriller 'Saltburn' slaat de Nederlandse bioscopen over maar is direct te zien op streaming.

[Saltburn is één van de meest spraakmakende films van dit najaar. En vanaf dit weekend kan je de erotische thriller met Barry Keoghan (The Banshees of Inisherin) en Jacob Elordi (Euphoria) bekijken op Amazon Prime Video. In de States, waar de film in de bioscoop heeft gedraaid, deed de film veel stof opwaaien om zijn seksueel getinte en expliciete scènes.

In Nederland slaat Saltburn de bioscopen over en komt de film van MGM Studios direct op Prime Video. Een kerstfilm voor de hele familie is Saltburn in ieder geval niet, dus we raden je af om deze film dit weekend met de familie te kijken.

Sex, drugs en alcohol
Saltburn is de tweede film van regisseur Emerald Fennell, in 2021 won ze nog een Oscar voor haar script voor Promising Young Woman.

Oliver Quick (Keoghan) is een onzekere student aan de universiteit van Oxford die zich niet thuis voelt tussen zijn rijke en elitaire medestudenten. Als hij door zijn rijke medestudent Felix Catton (Elordi) wordt uitgenodigd de zomer op zijn luxe landhuis door te brengen, wordt hij meegesleurd in een wereld vol decadentie, sex, drugs en alcohol.

Zwakke maag
De recensies van de film zijn redelijk positief, op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 72%. De critici prijzen het acteerwerk van Keoghan en de manier waarop de film de upper class belachelijk maakt. De critici waarschuwen wel dat kijkers met een zwakke maag of kijkers die snel beledigd zijn de film beter kunnen mijden.



Naast Keoghan en Elordi zijn ook Rosamund Pike, Richard E. Grant, Alison Oliver, Archie Madekwe en Carey Mulligan in de film te zien. Keoghan en Pike werden onlangs genomineerd voor Golden Globes voor hun werk aan de film. Je ziet Saltburn vanaf 22 december op Amazon Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair