Dakota Johnson moest in therapie na heftige opnames voor deze onheilspellende horror-remake

Dakota Johnson moest in therapie na heftige opnames voor deze onheilspellende horror-remake

Haar rol als Susie in 'Suspiria' had haar zo erg beïnvloed dat ze moeite had om het los te laten.

Soms kan een rol zo'n invloed hebben op je leven, dat je na de opnames in therapie moet. Dit was het geval met Dakota Johnson nadat ze de rol van Susie had gespeeld in Suspiria. Deze Amerikaans-Italiaanse horrorfilm uit 2018 is geregisseerd door Luca Guadagnino en gebaseerd op een verhaal uit het boek Suspiria de Profundis van Thomas de Quincey. Het is ook een remake van de gelijknamige Italiaanse cultfilm uit 1977.

Naast Johnson, die de hoofdrol speelt in de film, zijn er heel wat andere grote namen te zien. Zo speelt Tilda Swinton in drie rollen: als de hoofdchoreograaf van het bedrijf, als een mannelijke psychotherapeut die betrokken is bij de academie en als de leider van de heksenkring. Jessica Harper, de ster van de oorspronkelijke film, is ook even te zien in deze remake.

Verhaal
In de film volgen we Susie Bannion (Johnson), een jonge Amerikaanse balletdanser die naar de dansacademie Markos, een prestigieuze Europese school in Berlijn, reist. Daar raakt de artistiek directeur, Madame Blanc (Swinton), gefascineerd door haar dansvaardigheden.

Na een reeks mysterieuze verdwijningen onder de studenten ontdekt Susie samen met haar nieuwe vriendin Sara (Mia Goth) en de oudere psycholoog Jozef Klemperer dat de school duistere geheimen heeft en hun levens in gevaar zijn. De school blijkt geleid te worden door een groep heksen en dat leidt tot grote problemen, want de heksen hebben haar voorzien voor een bizar ritueel.

Therapie
Johnson zei dat het spelen van de rol van Susie in de film "mij zo erg heeft beïnvloed dat ik naar therapie moest," waarbij ze de zware opnameomstandigheden in een verlaten hotel boven op een berg beschreef.


Later voegde ze eraan toe: "Ik merk soms dat wanneer ik aan een project werk en - ik schaam me hier niet voor - ik een zeer doorlaatbaar persoon ben en veel van de gevoelens van anderen absorbeer. Als je soms met duister materiaal werkt, kan het bij je blijven, en dan met iemand echt aardig erover praten is een hele fijne manier om verder te gaan na het project."

Niet traumatisch
Toch verduidelijkte Johnson verder dat haar ervaring met het maken van Suspiria niet traumatisch was. "Het was het leukste, het meest opwindende en het meest vreugdevolle dat het kon zijn," zei Johnson over de film. "Het is ondeugend en speels en ik hou er meer van dan wat dan ook. Het was niet zo dat deze film me naar een inrichting stuurde, ik heb gewoon veel gevoelens."


Je kan Suspiria, als je durft, kijken op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair