Suspiria (2018)

Perfection commands sacrifice.

Haat hem of omarm hem. Meer smaken zijn er niet in deze bizarre, vervreemdende en onheilspellende horrorremake.
play

6,6 details

  • 152 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Fantasy
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Italië
152 Min Verenigde Staten

Een jonge balletdanser reist naar een prestigieuze Europese school, maar die blijkt geleid te worden door een groep heksen. Het leidt tot grote problemen, want de heksen hebben op haar voorzien voor een bizar ritueel.

Regie
Luca Guadagnino
Cast
Chloe Moretz, Dakota Johnson, Renée Soutendijk, Tilda Swinton, Sylvie Testud, Mia Goth, Angela Winkler, Vanda Capriolo, Jessica Harper, Fabrizia Sacchi, Ingrid Caven, Doris Hick, Malgorzata Bela, Lutz Ebersdorf, Alek Wek, Elena Fokina, Clémentine Houdart.
Release
02.01.2018
Release NL
15.11.2018
Release DVD
05.04.2019

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Luca Guadagnino | Cast: Dakota Johnson (Susie Bannon), Tilda Swinton (Madame Blanc/Dr. Josef Klemperer), Doris Hick (Frau Sesame), Malgorzata Bela (Susies moeder), Chloë Grace Moretz (Patricia), Angela Winkler (Ms. Tanner), Elena Fokina (Olga), Mia Goth (Sara), e.a.| Speelduur: 152 minuten | Jaar: 2018

De jaren zeventig in Berlijn waren een verwarrende tijd. De gehate muur verdeelde de arme, vieze stad die veel discriminatie en criminaliteit kende. Het was de tijd van Christiane F., maar ook die van de levenslust en de punkscene. Midden in die vreemde stad die het juk van het verleden met zich meezeult, probeert een ambitieuze Amerikaans danseres haar dromen waar te maken.

In de remake van de klassieker van de Italiaanse horrormeester Dario Argento is het een ondoorzichtige warboel van het goede soort. In een imposant gebouw in art-nouveaustijl, waarvan het uitzicht wordt verpest door dat verfoeide bouwwerk dat oost en west scheidt, lijken zich vreemde dingen af te spelen. Maar is het één grote mindfuck of moet expressief danseres Susie uit Ohio echt vrezen voor haar leven?

alle artikelen (16)

Suspiria Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Suspiria

acties