Christopher Nolan raadt je dit pareltje aan: "een van de beste bioscoopervaringen aller tijden"

Christopher Nolan raadt je dit pareltje aan: "een van de beste bioscoopervaringen aller tijden"

De 'Oppenheimer'-regisseur is een grote fan van zijn collega Quentin Tarantino.

Christopher Nolan is al decennialang een van de geliefdste regisseurs die er rondloopt. Hij maakt dan ook bijna alleen maar pareltjes, maar zelf geniet hij ook wel van een goede film. Nu heeft hij weer een 'te kijken'-tip voor ons.

Nolan werd in 2000 wereldberoemd toen hij Memento uitbracht. Deze film, die 'slechts' een budget van 9 miljoen dollar had, werd uitstekend ontvangen. Sindsdien heeft de filmmaker nog de nodige keren hoge ogen weten te gooien met diverse blockbusters.

Succes
Denk bijvoorbeeld maar aan Inception, Interstellar en The Dark Knight-trilogie, om er maar een paar op te noemen. Afgelopen zomer had hij weer een hit te pakken met Oppenheimer, die een grote kanshebber op de Oscars lijkt te zijn (hier verscheen vandaag al eerder een artikel over).

Kortom, Nolan zit niet graag stil en werkt aan het ene na het andere project. Wanneer hij weer eens wat vrije tijd heeft, kijkt hij zelf ook films. Net zoals miljoenen filmfanaten kan ook hij genieten van een Quentin Tarantino-blockbuster, al heeft hij een tamelijk opmerkelijke favoriet.

The Hateful Eight
De meeste Tarantino-fans zullen waarschijnlijk zeggen dat Pulp Fiction of Reservoir Dogs zijn beste werk is, of misschien recentere films als Inglourious Basterds of Django Unchained. Voor Nolan is het The Hateful Eight.


Deze western uit 2015 speelt zich af in het winterachtige landschap van Wyoming, waar acht reizigers die zich niet kennen komen vast te zitten in een bergpas voor postkoetsen, waar ze schuilen voor de sneeuwstorm. Dit verloopt echter allemaal heel anders dan verwacht.

Lof
Nolan zei het volgende over de film: "Dit is echt 'a hell of a movie'! Ik ben een grote fan van het 70mm formaat en het was ongelofelijk om dit in de bioscoop te mogen ervaren. Bij het kijken van deze film voelt het aan alsof je naar een verhoogd niveau van formalisme zit te kijken".


"Je ziet dat niks aan toeval is overgelaten. Er is enorm veel aandacht ingestoken, voornamelijk waar de camera zich elke keer weer bevindt. De muziek is ook fantastisch. Tarantino heeft de geschiedenis van cinema in zijn film verweven".

Kijken
De blockbuster scoort op IMDb een hele nette 7,8, terwijl deze het op Rotten Tomatoes met een 75% moet doen. Interesse in The Hateful Eight? Deze is te zien op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair