Carrie Fisher werd 'te dik' genoemd voor haar Star Wars-terugkeer en moest gigantisch afvallen

Carrie Fisher werd 'te dik' genoemd voor haar Star Wars-terugkeer en moest gigantisch afvallen

De actrice vindt het schandalig dat alleen maar uiterlijk geldt in Hollywood.

Het komt wel vaker voor dat filmtalenten een rol mislopen of krijgen te horen dat ze iets aan hun uiterlijk moeten veranderen als ze een kans willen maken. Iets soortgelijks overkwam Star Wars-legende Carrie Fisher.

Fisher was natuurlijk al te zien in de eerste en originele trilogie als Prinses Leia. Net zoals Harrison Fords Han Solo en Mark Hamills Luke Skywalker, keerde ook zij terug voor de nieuwe films, waarin Rey en Kylo Ren centraal staan. Toch was dit niet alleen maar leuk.

Minder
De nodige fans, net zoals Hamill zelf, hebben wel vaker hun ongenoegen getoond voor de nieuwste trilogie. Zo vinden velen het verhaal nogal rommelig. Ook vinden ze dat Rey te makkelijk aan haar krachten komt en keert Palpatine uit het niets terug.

Fisher vond het ook niet altijd even geweldig om terug te keren naar 'a galaxy far, far away'. De reden hiervoor? Toen Fisher op het punt stond om te tekenen voor The Force Awakens, werd haar gevraagd maar liefst 15 kilo af te vallen.

Reactie
Ondanks het feit dat Fisher hiermee akkoord ging, aangezien ze graag terug wilde keren als Leia, vond ze het wel een schandalige eis. Dit liet ze weten ook: "Ik zit in een business waar het gewicht en uiterlijk het enige is dat telt. Ik vind dat echt ziek".


Het is niet de eerste keer dat een actrice werd gevraagd af te vallen voor een rol. Hetzelfde overkwam bijvoorbeeld ook de beeldschone Hayley Atwell, maar gelukkig kon zij op de steun rekenen van een wereldberoemde actrice die het voor haar opnam.

Hollywood
Het is algemeen bekend dat de eisen van Hollywood berucht zijn en zelfs een legendarische actrice als Fisher ontsnapt dus niet aan de druk om aan het heersende schoonheidsideaal te voldoen.


Gelukkig maakte de actrice er iets 'positiefs' van en bracht het gesprek over body image issues in de filmwereld in de schijnwerpers.

NieuwsFilm

meest populair