De nieuwe schurk in 'Kingdom of the Planet of the Apes': "meer een tegenstander"

De nieuwe schurk in 'Kingdom of the Planet of the Apes': "meer een tegenstander"

300 jaar na de laatste film in de franchise ziet de wereld er heel anders uit.

De rebootfilms van Planet of the Apes hebben een aantal memorabele schurken voortgebracht. Of we het nu hebben over de dierenopzichter van Tom Felton, de menshatende aap Koba van Toby Kebbell, of de woeste kolonel van Woody Harrelson, stuk voor stuk zijn ze waardige tegenstanders geweest voor de hoofdpersonages.

In Kingdom of the Planet of the Apes, de volgende film in de franchise, krijgen we een nieuwe schurk gespeeld door Kevin Durand, maar daarover was nog niks bekend. Tot nu.

Proximus Caesar
De schurk is genaamd Proximus Caesar en hij leidt een nieuwe samenleving van apen 300 jaar na de laatste film. Regisseur Wes Ball vertelt over hem in een interview. "Hij heeft elektriciteit herontdekt."

"Voor apen die al deze dingen zijn vergeten, is dat als een magische kracht," zo gaat Ball verder. "Daarom experimenteren ze ermee. Ik denk niet eens dat je hem een slechterik kunt noemen. Ik zou hem meer een tegenstander willen noemen."

Noa
Proximus Caesar kruist in de film het pad van Noa (Owen Teague), een jonge aap die de nieuwe wereld begint te ontdekken. Eerder werd Kingdom of the Planet of the Apes al beschreven als meer "avontuurlijk" dan de vorige films in de franchise. De releasedatum staat op 22 mei 2024.



NieuwsFilm

meest populair