Deze acteur keerde niet terug voor het vervolg op een van zijn beste films, maar kreeg er toch een fortuin voor

Deze acteur keerde niet terug voor het vervolg op een van zijn beste films, maar kreeg er toch een fortuin voor

Na 'Aliens' werd acteur Michael Biehn niet teruggevraagd om zijn rol in 'Alien 3' opnieuw te vertolken.

Topacteur Michael Biehn brak in 1984 door met zijn rol als Kyle Reese in James Camerons The Terminator. Cameron gaf Biehn ook een prominente rol in zijn volgende film: Aliens, het vervolg op Ridley Scotts scifi-hit. Biehn kreeg echter niet de kans om de rol van Dwayne Hicks opnieuw te vertolken in een vervolg.

Aangezien Kyle Reese de gebeurtenissen van The Terminator niet overleefde, had Biehn ook niet de verwachting om het personage opnieuw te vertolken. Dit was compleet anders met Colonel Hicks, die overleefde namelijk de gebeurtenissen in Aliens.

Niet in Alien 3
In het begin van de ontwikkelingsfase van Alien 3 was het de bedoeling dat Biehn gepromoveerd zou worden tot hoofdrolspeler en Sigourney Weaver een wat kleinere rol zou spelen. Daarom was het ook extra zuur toen Hicks in de uiteindelijke film om het leven kwam tijdens een crash die we niet zien.

Biehn vond dit vanzelfsprekend heel vervelend. Hij had het prima gevonden als Hicks in het derde deel om het leven zou komen, maar dat hij wel iets substantieels deed in de film. Nu sloeg het eigenlijk nergens op.

Toch mooi salaris
De studio had wel nog toestemming van Biehn nodig om zijn beeltenis te gebruiken voor de scène waarin het lijk van Hicks wordt ontdekt. Toen Biehn simpelweg weigerde, vroegen de studio-execs of ze in plaats daarvan een foto van hem mochten gebruiken. Biehn ging met tegenzin akkoord.


Als compensatie kreeg Biehn bijna hetzelfde bedrag betaald als hij verdiende toen hij tien maanden aan Aliens werkte. Waarschijnlijk had hij zelfs nog meer gekregen als hij de eerste keer al akkoord ging.

Terugkeer
Regisseur Neill Blomkamp is jarenlang bezig geweest met een vijfde Alien-film die de derde en vierde delen volledig zou negeren en dus een 'echte' Alien 3 zou worden. Het was de bedoeling dat Biehn alsnog terug zou keren in deze film, maar de plannen vielen in duigen toen Ridley Scott zijn Prometheus-films ging maken.


In 2019 keerde Biehn dan eindelijk terug om de stem van Hicks in te spreken voor Audible's audiobewerking van het Alien 3-script van William Gibson.

NieuwsFilm

meest populair