Apple TV+ heeft nieuwe meest bekeken film: onverwachte hit met Mark Wahlberg

Apple TV+ heeft nieuwe meest bekeken film: onverwachte hit met Mark Wahlberg

Binnen een week niet alleen de hit van het jaar maar de grootste hit van de streamingdienst.

2023 zit er weer bijna op, waardoor er de nodige lijstjes verschijnen met de beste films. Apple TV+ laat weten dat The Family Plan hun best bekeken film van het jaar is geworden, maar dit is wel een hele sterke prestatie.

De reden daarvoor? Het is niet alleen de best bekeken film van het jaar, maar ook al de best bekeken film in de geschiedenis van de streamingdienst. Dit is al helemaal indrukwekkend als je erbij nagaat dat The Family Plan pas één week online staat.

Verhaal
De film verscheen namelijk pas op 15 december op de streaminggigant. De hoofdrol is weggelegd voor Mark Wahlberg, o.a. bekend van The Departed. Hij kruipt in de huid van Dan Morgan, een voormalige elite-overheidshuurmoordenaar, die nu een rustig familieleven leidt.

Hij is inmiddels getrouwd, heeft drie kinderen en is een succesvolle autoverkoper. Kortom, alles verloopt op rolletjes, maar er komt een einde aan de pret wanneer vijanden uit zijn verleden hem opsporen.

Ontvangst
Dan neemt zijn nietsvermoedende vrouw (Michelle Monaghan), zijn opstandige tienerdochter, zijn game-verslaafde zoon en hun babytje mee op een spontane roadtrip naar Las Vegas, in de hoop zijn vijanden af te schudden, maar dit blijkt niet zo makkelijk te zijn...


Hoewel de film op IMDb maar een 6,2 scoort en op Rotten Tomatoes slechts een 26%, is het een grote hit op Apple TV+. De streamingdienst kent een sterke groei. Dit jaar zijn de kijkcijfers dan ook maar liefst met 42% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Hier profiteert The Family Plan dus ten volle van.

NieuwsFilm

meest populair