Eerste recensies 'Anyone But You': weet Sydney Sweeney je ook te veroveren met deze romkom?

Eerste recensies 'Anyone But You': weet Sydney Sweeney je ook te veroveren met deze romkom?

Is de film het waard om te zien? critici geven hun meening.

De film Anyone But You is vanaf nu te zien in de bioscoop. Is het een goede film om even bij weg te dromen tijdens deze wintermaanden, of is het eentje die je beter aan je voorbij kan laten gaan? De eerste recensies zijn binnen, van zowel kijkers als critici.

Sydney Sweeney en Glen Powell vertolken de hoofdrollen. Sweeney kennen we voornamelijk van tv-series, waaronder The Handmaid's Tale. Powell hebben we al zien schitteren in films als The Expendables 3 en Top Gun: Maverick.

Anyone But You
In de film zien we Bea (Sydney Sweeney) en Ben (Glen Powell) die beiden op weg zijn naar dezelfde bruiloft. De twee hebben ooit een keer een date gehad, maar verder dan een onenightstand is het nooit gekomen. Ze mogen elkaar niet heel erg, maar door omstandigheden buiten hun controle komen ze aan elkaar vast te zitten.

Ben wil zijn ex terug en Bea wil juist dat haar ouders stoppen om haar ex constant aan haar op te dringen. Om beide hun doel te bereiken besluiten Ben en Bea dat ze zullen doen of ze in een relatie zitten. Wat volgt is twee uur lang aan ongemakkelijke situaties waarbij Ben en Bea zowel de slachtoffers zijn als de boosdoeners.

Recensies
De recensies voor Anyone But You zijn erg wisselend. De verdeling tussen positief en negatief is bijna 50/50. "'Anyone But You' is erg verfrissend," schrijft een criticus, "iedereen in de film mag seksueel opgewonden zijn en mag dit zonder pardon uiten. Een wonder dat een film als deze durft te bestaan in deze tijd." Een andere criticus schreef: "De film is een perfect middel om het acteertalent van Sydney Sweeney en Glen Powell te laten zien, ondanks dat het verhaal niet altijd even sterk is."



Echter zijn er ook critici die zich negatief uiten over de film. "Sydney Sweeney en Glen Powell hebben niet de kracht om een twee uur durende komediefilm te dragen. Ook slaan er weinig vonken over tussen de twee hoofdrolspelers" schrijft een criticus. Iemand anders schrijft: "Je kan de film zien als een onschuldig escapisme voor de kerstvakantie, maar het laat ook zien dat een perfecte glimlach of mooi lichaam niet voldoende is om een film te laten werken."

Kijkers
Ondanks de gemengde reacties van critici, lijkt het publiek de film te waarderen. Anyone But You heeft een 85 procent gekregen van het publiek op Rotten Tomatoes. Dat is natuurlijk niet te negeren. Op IMDB scoort de film een 6.5, wat nog altijd een positief cijfer is. Desalniettemin, is de enige manier om te achterhalen of de film goed is, door hem zelf te kijken. De film draait voorlopig nog wel even in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair