De cliffhanger van deze grote scifi-film is nog steeds niet opgelost

De cliffhanger van deze grote scifi-film is nog steeds niet opgelost

Er komt mogelijk een vervolg op 'Alita: Battle Angel', maar dat is nog steeds niet zeker.

Van producent en medeschrijver James Cameron en regisseur Robert Rodriguez, is Alita: Battle Angel een bewerking van de mangaserie Gunnm door Yukito Kishiro. De film zit vol met actie en sciencefiction-wereldopbouw, maar het verhaal bleef onvolledig. Zo eindigt de film met een cliffhanger die zou opgelost worden in een vervolg. Maar dat vervolg blijft op zich wachten.

Het is nogal verrassend dat het vervolg er nog niet is, want Alita: Battle Angel was een groot succes. De film bracht wereldwijd meer dan 405 miljoen dollar op en werd daarmee Rodriguez' meest succesvolle film. Rosa Salazar speelt de hoofdrol als de cyborg Alita, die in de film te zien is in motion-capture-animatie.

Verhaal
Het verhaal van Alita: Battle Angel speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af. De achtergelaten cyborg Alita (Salazar) wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door de barmhartige cyber-arts Ido (Christoph Waltz). Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek waar hij haar probeert te repareren om haar weer tot leven te wekken.

Wanneer Alita ontwaakt, herinnert ze zich niet wie ze is en herkent ze de wereld waar ze zich in bevindt niet. Alles is nieuw voor Alita, elke ervaring beleeft ze voor het eerst. Terwijl ze haar nieuwe leven op de rit probeert te krijgen in de verraderlijke straten van Iron City doet Ido zijn best om Alita af te schermen voor haar mysterieuze verleden. Dan wordt duidelijk dat Alita een zeer getalenteerd vechtkunstenaar is. Met deze vaardigheid besluit ze premiejager te worden om af te rekenen met gevaarlijke criminelen.

Cliffhanger
Verder dan een normale cliffhanger, eindigt Alita: Battle Angel op wat aanvoelt als halverwege het verhaal. Met frequente maar korte flashbacks die alleen maar hinten naar het verleden van het titelpersonage en zonder enige echte conclusie van het kernverhaal, stopt de film gewoon aan het einde van zijn twee uur durende speeltijd met Alita die haar zwaard naar boven houdt.


Belangrijke verhaallijnen worden niet waargemaakt en in plaats daarvan bewaard voor een vervolg. Het einde hint zelfs naar een nieuwe sleutelspeler met een cameo van Edward Norton als Nova, een substantieel personage uit het bronmateriaal. Op een gegeven moment hoopte Cameron een hele franchise te lanceren gebaseerd op het personage Alita en gooide zelfs titels als Alita: Fallen Angel en Alita: Avenging Angel op als mogelijke vervolgen.

Vervolg
Er wordt sinds de release van de film in 2019 gepraat over een vervolg, maar we zijn nu vier jaar later en dat vervolg op Alita: Battle Angel zal misschien nooit gebeuren. Er zijn al enkele jaren verstreken zonder dat de studio groen licht heeft gegeven voor een vervolg en een herschikking tussen 20th Century Studios en Disney maakt het nog minder waarschijnlijk.


Er blijft echter een sprankje hoop bestaan. De belangrijkste spelers achter de schermen, Cameron, Rodriguez en Salazar, hebben allemaal interesse getoond om terug te keren naar Alita, maar zowel Rodriguez als Cameron lijken de komende jaren volgeboekt te zijn met andere projecten. Als het vervolg uiteindelijk toch plaatsvindt, zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren.

Kijken?
Alita: Battle Angel is te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair