Naast 'The Wolf of Wall Street' ook 'The Virgin Suicides' terug in de bios

Naast 'The Wolf of Wall Street' ook 'The Virgin Suicides' terug in de bios

Een groep mannelijke vrienden raakt geobsedeerd door vijf mysterieuze zussen die halverwege de jaren zeventig worden opgevangen door hun strenge, religieuze ouders in een buitenwijk van Detroit.

Deze week niet één, maar twee moderne klassiekers terug in de cinema. Naast The Wolf of Wall Street is vanaf deze week ook The Virgin Suicides weer te zien op het grote doek. Dit psychologische drama is het debuut van Sofia Coppola waarmee ze in 1999 doorbrak als regisseur.

Zowel Kirsten Dunst als Josh Hartnett vestigden hun naam als acteur met de film. De soundtrack van de film werd gemaakt door de Franse band Air en wordt gezien als één van de belangrijkste soundtrack-albums aller tijden. Deze film die ondertussen 'klassieker' genoemd mag worden keert terug in de bioscoop in een gerestaureerde 4K-versie.

Synopsis
De vijf dochters uit het Lisbon-gezin groeien op in een nette buitenwijk in Michigan midden jaren zeventig. Hun wereld is klein en afgeschermd, tot de jongste van het gezin uit het leven stapt. Op advies van de dokter besluiten de streng katholieke ouders om hun vier overgebleven dochters iets meer vrijheid te geven.

Met de deur naar de buitenwereld op een kier, maken de meiden kennis met een groep jongens, die volledig door hen betoverd raakt. Vijfentwintig jaar later halen deze jongens op poëtische wijze hun dromerige herinneringen op aan de Lisbon-zussen, want wat is er destijds nou precies gebeurd?

90's
In de trailer zien we dat dit nog steeds een heerlijk dromerige tienerfilm is die met deze 4K-restauratie weer klaar is voor de komende vijfentwintig jaar.


The Virgin Suicides is vanaf 28 december terug te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair