Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Herman | Cast: Asa Butterfield, Jack Scanlon, David Thewlis, e.a. | Te zien op: Netflix
Bruno is de achtjarige zoon van een hoge nazi. Wanneer zijn vader wordt gepromoveerd tot commandant van het concentratiekamp Auschwitz, verhuist zijn familie mee. Vanuit zijn slaapkamerraam ziet Bruno de Joodse gevangenen. Op een dag gaat hij op onderzoek uit en ontmoet hij een leeftijdsgenootje achter het prikkeldraadhek, genaamd Shmuel. Al snel ontstaat een bijzondere vriendschap.



Do Not Hesitate (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Shariff Korver | Cast: Tobias Kersloot, Joes Brauers, Spencer Bogaert, e.a. | Te zien op: HBO Max
Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken.



Full Metal Jacket (1987)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stanley Kubrick | Cast: R. Lee Ermey, Matthew Modine, Vincent D'Onofrio, e.a. | Te zien op: HBO Max / Prime Video
Sergeant Hartman bereidt in een trainingskamp voor mariniers een groep militairen voor de Vietnamoorlog. Dat doet hij op een onmenselijke wijze. Tot zijn grote ergernis, lijkt een van zijn rekruten - Gomer - zijn methodes niet te trekken. Later verslaat een van deze militairen, Joker, de oorlog als reporter tijdens het Tet-offensief.



Dunkirk (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Fionn Whitehead, Tom Hardy, Harry Styles, e.a. | Te zien op: HBO Max / Prime Video
1940. Teruggedrongen naar het smalle strand van Duinkerke, worden honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingeld door de nazi's. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. Toch wordt er een reddingsactie op touw gezet met privé-bootjes om de troepen te redden.



NieuwsFilm

meest populair