Deze grote film met Brendan Fraser was zo'n flop dat het de filmstudio om zeep hielp

Deze grote film met Brendan Fraser was zo'n flop dat het de filmstudio om zeep hielp

'Looney Tunes: Back in Action' was de laatste film die Warner Bros. Feature Animation heeft gemaakt.

Space Jam uit 1996 was een groot succes en slaagde er toen absoluut in de combinatie te maken van geliefde geanimeerde personages en live-action sterren. Helaas had Looney Tunes: Back in Action niet hetzelfde succes.

De film, met in de hoofdrollen Brendan Fraser en Jenna Elfman, had een budget van 80 miljoen dollar en bracht slechts 68,5 miljoen dollar op. Hoewel het gemengde tot positieve recensies van critici kreeg die het beschouwden als een verbetering ten opzichte van Space Jam, werd het een flop. Het was de laatste film die werd gemaakt door Warner Bros. Feature Animation voordat Warner Bros. genoodzaakt was het bedrijf stop te zetten.

Verhaal
In de film volgen we onze geliefde personages van de Looney Tunes. Van Bugs Bunny en Daffy Duck tot Tweety Bird en Speedy Gonzalez, ze zijn er allemaal in. In de film gaan ze op zoek naar de Blue Monkey diamant. Deze diamant wordt ook gezocht door een slechte industrieel (Steve Martin) en een geheime spion (Timothy Dalton).

Ondertussen is Daffy Duck het beu dat Bugs Bunny alle aandacht krijgt en is hij aan het lobbyen bij de filmbazen om de nieuwe Bugs Bunny-film voor hemzelf te maken. Hij wordt ontslagen, maar gaat dan samen met DJ Drake (Fraser) op zoek naar DJ's ontvoerde vader en de ongrijpbare Blue Monkey diamant, terwijl Bugs Bunny hen op de hielen zit.

Stopgezet
Warner Bros. Feature Animation was de filmstudio achter Space Jam en maakte ook deze film dat nieuw leven moest inblazen voor de Looney Tunes-franchise. Zou Back in Action een succes geweest zijn, zouden er nieuwe geanimeerde korte films en een Duck Dodgers-televisieserie gekomen zijn als aanvulling op Back in Action.


Maar doordat de film een flop was en financieel faalde, kwamen deze nieuwe projecten er nooit en bleef de Looney Tunes-franchise voornamelijk op televisie gedurende bijna twee decennia. Warner Bros. besliste om de filmstudio stop te zetten en voegde het samen met Warner Bros. Animation.

A New Legacy
Looney Tunes bleef voornamelijk op televisie tot de release van Space Jam: A New Legacy in 2021. Deze film, die bedoeld is als een standalone sequel op Space Jam, was ook niet zo'n groot succes. In deze film is het Lebron James die te zien is naast de Looney Tunes die samen een basketbalwedstrijd moeten winnen in een virtueel multiversum met het thema van Warner Bros. tegen de avatars van een kwaadaardige kunstmatige intelligentie nadat James' zoon is ontvoerd door de AI.


Of Warner Bros. nog films met de Looney Tunes zal uitbrengen, weten we niet. Regisseur van Space Jam: A New Legacy Malcolm D. Lee heeft wel interesse om een derde Space Jam-film te maken met Dwayne Johnson in de hoofdrol en met de focus op worstelen in plaats van basketbal.

Kijken?
Looney Tunes: Back in Action is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren en kopen op Prime Video en YouTube.

NieuwsFilm

meest populair