Donald Trump: "Home Alone 2 was een succes dankzij mij"

Donald Trump: "Home Alone 2 was een succes dankzij mij"

De oud-president weet de realiteit zelfs op filmgebied te verdraaien.

Eens in de zoveel tijd wordt online de discussie gevoerd welk van de twee beter is: Home Alone of Home Alone 2: Lost in New York. Hoewel het origineel als een tijdloze kerstklassieker wordt gezien, zijn er ook meer dan genoeg fans van het vervolg, waarover verschillende meningen zijn.

Chris Columbus keerde terug als regisseur van de sequel, waarin Kevin McCallister (Macaulay Culkin) opnieuw wordt vergeten door zijn familie wanneer deze op vakantie gaat in Florida. Ditmaal komt hij terecht in New York City en krijgt hij het opnieuw aan de stok met de criminelen uit de eerste film.

De Donald
Een van de beroemdste (of beruchtste) momenten uit de film bevat een cameo van toenmalig zakenman en nu voormalig Amerikaans president Donald Trump, die Kevin tegen het lijf loopt in Trumps Plaza Hotel.

In 2020 sprak Columbus met Business Insider en gaf hij aan dat de cameo van Trump niet op de planning stond, maar min of meer werd afgedwongen door Trump.

Pestkop Trump
Aldus Columbus: "Voor de meeste locaties in New York City moet je een bepaalde prijs betalen om er te mogen filmen. Trump was in die tijd eigenaar van The Plaza Hotel, en we wilden filmen in de lobby.



We betaalden deze som, maar Trump wilde daarbij een rolletje in de film. Daar gingen we mee akkoord. Toen we de film voor het eerst vertoonden, juichten mensen toen Trump in beeld kwam. Dus ik gaf mijn editor de opdracht om hem in de film te laten. Maar het is wel zo dat hij zichzelf in de film heeft weten te pesten."

Trump weet van niks
De quote van Columbus werd deze kerst opnieuw onder de aandacht gebracht in een artikel van Deadline, waarop Trump via social media als volgt reageerde:



"Daar is helemaal niks van waar. Mede door mijn cameo werd die film zo'n succes. Maar als ze zich gepest voelden, of ze me niet wilden, waarom hebben ze me dan 30 jaar in die film gehouden?"

Trump zou daarnaast hebben gezegd dat hij het erg druk had in die tijd en helemaal niet mee wilde doen. Maar omdat de makers aandrongen, deed hij toch maar mee...

NieuwsFilm

meest populair