Hoe deze mysterieuze horrorfilm met Nicole Kidman je in één seconde in een complete schok brengt

Hoe deze mysterieuze horrorfilm met Nicole Kidman je in één seconde in een complete schok brengt

Alejandro Amenábars spookfilm is één van de beste in het genre en heeft een bijzondere twist.

Het creëren van een goede twist in een verhaal mag een kunst worden genoemd. Een goede twist kan er in één moment voor zorgen dat alles dat je voorheen hebt gezien in een film naar een ander niveau wordt getild, maar een slechte kan juist het tegenovergestelde veroorzaken en de film verpesten. De horrorthriller The Others is een goed voorbeeld van een film met een goede twist.

Let op! Dit artikel bespreekt SPOILERS van The Others.

Plot
Grace (Nicole Kidman), de religieuze moeder van Anne (Alakina Mann) en Nicholas (James Bentley), verhuist haar gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog naar de Engelse kust. Ze wacht op bericht over haar vermiste echtgenoot (Christopher Eccleston) terwijl ze haar kinderen beschermt tegen een zeldzame ziekte die ervoor zorgt dat de zon hen schaadt.

Anne beweert dat ze geesten ziet. Grace denkt in eerste instantie dat de nieuwe bedienden trucjes uithalen, maar huiveringwekkende gebeurtenissen en visioenen doen haar geloven dat er iets bovennatuurlijks gaande is.

De twist
De twist is hier dat Grace en haar twee kinderen eigenlijk allemaal geesten zijn. Het is onthuld dat Grace haar beide kinderen in een gekke toestand heeft vermoord en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd.


Daar houdt het echter niet op. Het blijkt namelijk dat de geesten die de familie in de film hebben gezien helemaal geen geesten zijn. In plaats daarvan zijn het levende mensen die zijn ingetrokken in het huis. Zij zijn juist bang dat het er spookt, omdat ze de geesten van de griezelige Grace en haar kinderen blijven zien.

Remake
In 2020 werd bekend dat de briljante film van Alejandro Amenábar een remake zou krijgen van Universal Pictures en Sentient Entertainment. Het is de bedoeling dat de film zich in de moderne tijd af gaat spelen.


Het is niet gek dat er een remake van The Others komt. De originele film wist toen het in 2001 uitkwam ruim 200 miljoen dollar binnen te harken, terwijl het productiebudget 17 miljoen dollar was. Je bekijkt The Others nu op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair