'Huis van Harry Potter' te koop

Het huis van Harry Potter uit de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' staat te koop. De woning wordt 22 juli geveild in het Millennium Hotel in Londen, meldde de BBC dinsdag. De richtprijs is 250.000 pond (ongeveer 366.000 euro).

In 'De Steen der Wijzen' woonde Harry in het huis van zijn verschrikkelijke oom en tante, de Dursleys, op het verzonnen adres Privet Drive 4 in Little Whingeing in het graafschap Surrey. Het huis met drie slaapkamers, een kast onder de trap en een garage staat in werkelijkheid aan Picket Post Close in Bracknell in het graafschap Berkshire. Eigenares Sandra Smith wil er vanaf.

Filmmaatschappij Warner Brothers had Smith drie jaar geleden benaderd of zij haar huis tijdelijk wilde afstaan voor de filmopnamen. Het huis onderging een tijdelijke metamorfose, waarna er twee weken werd gefilmd.

Makelaar FPD Savills denkt dat het huis een flink bedrag zal opbrengen omdat het door de Potterfilm wereldberoemd is geworden. Een woordvoerder zei op de dag van de veiling een enorme toeloop te verwachten.



NieuwsFilm

meest populair