Dit wist je niet: Tarantino baseerde zijn beste filmschurk op dit James Bond-personage

Dit wist je niet: Tarantino baseerde zijn beste filmschurk op dit James Bond-personage

Tarantino's originele plan voor Bill was totaal anders dan we in de 'Kill Bill'-films zagen.

Quentin Tarantino knalde de filmwereld in met zijn regiedebuut Reservoir Dogs en is nooit meer weggegaan. Door de jaren heen heeft hij de wereld voorzien van absolute klassiekers als Pulp Fiction en Kill Bill. Het is dan ook grappig hoe de laatstgenoemde er bijna compleet anders uitzag.

David Carradine vertolkte op briljante wijze de rol van Bill/Snake Charmer in de Kill Bill-films. Tot op heden is Bill misschien wel de beste vijand in een Tarantino-film, maar de regisseur had oorspronkelijk een compleet ander idee voor dit personage.

Kill Bill
De plot volgt The Bride, een huurmoordenaar gespeeld door Uma Thurman. Ze begint aan een extreem bloedig spoor van wraak nadat ze ontwaakt uit een coma veroorzaakt door een schotwond. De ultieme missie is het vermoorden van Bill, haar voormalige baas en de man die verantwoordelijk is voor haar 'dood'.

We ontmoeten Carradine's Bill pas echt in Kill Bill Vol. 2. Tarantino had oorspronkelijk acteur Warren Beaty in gedachte voor de rol.

Beaty
Beaty onthulde waarom hij de rol afwees: "Ik wilde mijn kinderen niet achterlaten. Hij ging de film opnemen in China, en ik dacht dat Quentin daar nog een hele tijd zou blijven." Volgens Beaty was hij ook degene die David Carradine aanraadde als de acteur die de rol op zich moest nemen.


Tarantino keek later terug op zijn idee om Beaty te casten. Hij vond het beter dat het er nooit van is gekomen: "Ik was een beetje bang dat Warren Beatty er enigszins belachelijk uit zou zien." De versie van Bill waarvan Tarantino oorspronkelijk wilde dat Beaty die zou spelen, was ook heel anders.

Als een Bond-vijand
De allereerste versie van Bill was gebaseerd op niemand minder dan Ernest Blofeld. Tarantino vertelde er het volgende over: "Het was echt interessant om Kill Bill nog eens te lezen, die eerste versie, want dat is de Warren Beatty-versie. Hij is veel meer een James Bond-type personage. Zoals James Bond als Blofeld, eigenlijk. Die man is nooit geportretteerd."


De connecties met Blofeld houden daar echter niet op voor Tarantino. Hij castte namelijk Christoph Waltz in de rol van Hans Landa in Inglourious Basterds, de film waarmee Landa doorbrak bij het internationale publiek. Dit leidde indirect tot zijn casting als Blofeld in de James Bond-films Spectre en No Time to Die.

NieuwsFilm

meest populair