Enorme stijging in illegale downloads van 'Home Alone'

Enorme stijging in illegale downloads van 'Home Alone'

Meer dan 30 jaar na uitgave blijkt de film nog steeds een Kerstfavoriet.

Je kent het wel: het is Kerst, je wilt met je familie een film kijken, dus net als elk jaar grijp je naar de dvd van Home Alone (1990). Of misschien toch niet de dvd, want rond de Kerst wordt de film blijkbaar massaal gedownload.

Dat nieuws komt van een onderzoek gedaan door torrentfreak.com. In 2022 kondigden zij al aan dat Home Alone de meest getorrente Kerstklassieker was, en dat blijkt dit jaar helemaal niet veranderd.

Een piek in december
Via een grafiek op de website van torrentfreak kun je zien dat Home Alone net als vorig jaar vooral in december van een piek in downloads geniet. Daarmee is het de meest gedownloade Kerstklassieker.

The Grinch staat in die categorie op de tweede plaats met minder dan de helft in downloads. Nieuwere Kerstfilms doen het wel beter: de meest gedownloade Kerstfilm dit jaar is Silent Night.

Altijd een klassieker
Het lijkt er dus op dat Home Alone voor altijd een Kerstklassieker zal blijven. En dat terwijl de film nooit een hit is geweest bij critics. De Rotten Tomatoes-score van de film staat 'slechts' op 66%, terwijl de teller van het publiek 80% aangeeft.


Ook nog op de laatste dagen van het jaar worden er veel downloads van de film verwacht. Voor wie Home Alone gewoon legaal wil kijken, is de film te vinden op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair