Deze horrorfilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze horrorfilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

'Doctor Strange'-regisseur Scott Derrickson bracht in 2022 de ijzersterke horrorfilm 'The Black Phone' uit.

Het verfilmen van een geliefd boek kan meerdere kanten opgaan; je kunt bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op Denis Villeneuve's Arrival, een verfilming van het korte verhaal Story of Your Life. Vandaag kijken we naar een ijzersterke verfilming van een kort verhaal in het horrorgenre: The Black Phone.

The Black Phone
Finney (Mason Thames), een verlegen maar slimme 13-jarige jongen, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar genaamd The Grabber (Ethan Hawke) en opgesloten in een geluiddichte kelder waar schreeuwen weinig nut heeft.

Wanneer een losgekoppelde telefoon aan de muur begint te rinkelen, ontdekt Finney dat hij de stemmen van de eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen. Ze willen er zeker van zijn dat Finney de cyclus verbreekt en niet eindigt zoals zij.

Verfilming
De film is een bewerking van het gelijknamige korte verhaal van auteur Joe Hill dat in 2004 voor het eerst werd uitgebracht. Hill was ontzettend tevreden met de verfilming, maar er is één groot verschil tussen de film en het korte verhaal.


In de film pretendeert Hawke's The Grabber een goochelaar te zijn om kinderen te benaderen. In het boek deed hij zich voor als clown, maar Hill vond dat dat tegenwoordig teveel zou lijken op een bekende creatie van zijn vader Stephen King: Pennywise van It.

Vervolg
Hoewel het korte verhaal nooit een vervolg heeft gekregen, kwam Hill tijdens de productie van The Black Phone met het idee voor een vervolgfilm in het geval dat de eerste film een succes zou worden. Aangezien de film sterk werd ontvangen door critici en ruim 160 miljoen dollar om wist te zetten, werd het vervolg al redelijk snel aangekondigd.


Scott Derrickson neemt de regie weer op zich en het grootste gedeelte van de cast, waaronder Ethan Hawke, is ook weer van de partij. Het is de bedoeling dat The Black Phone 2 op 27 juni 2025 in de bioscoop verschijnt. De eerste film is te zien op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair