'Taxi Driver'-schrijver heeft moeite met 'Killers of the Flower Moon'

'Taxi Driver'-schrijver heeft moeite met 'Killers of the Flower Moon'

Paul Schrader heeft één groot probleem met Martin Scorsese's nieuwste film.

De combinatie van Martin Scorsese en Paul Schrader komt menig filmfan wel bekend voor. De twee werkten samen aan meesterwerken als Taxi Driver, Raging Bull en Bringing Out the Dead. Nu heeft Schrader toch een flink punt van kritiek op de nieuwe film van zijn oude vriend.

Schrader was altijd verantwoordelijk voor de scripts van de films die hij met Scorsese maakte, maar heeft zelf ook vaak zat geregisseerd. Hij regisseerde zelf meesterwerken als Mishima: A Life in Four Chapters en First Reformed.

DiCaprio in andere rol
Schrader vertelde aan het Franse magazine Le Monde wat hij van Killers of the Flower Moon vond: "Marty vergelijkt mij met een Vlaamse miniaturist. Hij zou meer het type zijn dat fresco's uit de Renaissance schildert. Geef hem 200 miljoen dollar, dan komt er onvermijdelijk een goede film uit."

"Dat gezegd hebbende, had ik liever gezien dat Leonardo DiCaprio de rol van de agent speelde in Killers of the Flower Moon dan de rol van de idioot. Drie en een half uur doorbrengen in het gezelschap van een idioot is lang."

Nu te zien
Schrader had Leonardo DiCaprio dus liever in de rol van Tom White (Jesse Plemons) gezien in plaats van die van Ernest Burkhart. Dit was oorspronkelijk ook de rol die DiCaprio zou vertolken, maar hij had zelf meer interesse om de rol van Burkhart te vertolken.


Je bekijkt Killers of the Flower Moon nu op Pathé Thuis. Binnenkort is de film ook gratis te zien voor leden van AppleTV+.

NieuwsFilm

meest populair