Johnny Depp harkte een fortuin binnen voor een fantasyfilm waarin hij helemaal niet te zien is

Johnny Depp harkte een fortuin binnen voor een fantasyfilm waarin hij helemaal niet te zien is

Door zijn rechtszaak was hij helemaal niet te zien in 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore'.

In 2016 kwam de eerste Fantastic Beasts film uit, Fantastic Beasts and Where to Find Them. Het vervolg, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, kwam uit in 2018. Deel drie kwam uit in 2022, maar zonder Johnny Depp. Toch kreeg hij een mooi bedrag betaald voor de film.

Deel drie van de reeks, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, is Depp niet te zien. De reden dat hij toch betaald kreeg was dat hij een contract had waar Warner Bros. zich aan moest houden.

Rechtszaak
De reden dat Depp niet in het derde deel van de reeks te zien was, was de rechtszaak tussen hem en Amber Heard. Hierdoor werd hij ontslagen door Warner Bros.

In de reeks speelde hij de rol van de tovenaar Gellert Grindelwald. De rol werd voor de derde film overgenomen door de Deense acteur Mads Mikkelsen.

Contract
Ondanks dat Depp dus niet te zien was in de film, kreeg hij toch betaald. Dit kwam doordat hij een contract had bij Warner Bros. waar in stond dat hij ondanks zijn ontslag toch betaald kon krijgen.


Het volledige salaris dat Depp betaald kreeg voor de film is ongeveer zestien miljoen dollar. Helemaal voor niets was dit niet, want Depp had voor zijn ontslag precies één scène gefilmd. Deze is uiteraard niet in de film te zien.

Reeks
Zijn rol werd in het derde deel van de reeks dus overgenomen door Mikkelsen, en dat is niet de enige bekende naam uit de reeks. Zo spelen ook Ezra Miller en Eddie Redmayne mee in de films.


Nadat er eerst plannen waren voor in totaal vijf films, zijn er momenteel geen plannen voor een vierde en vijfde deel. Misschien komt dat mede door het gedoe rond Depp en het opnieuw casten van zijn personage.

Streamen
Benieuwd naar de filmreeks? Alle drie de delen zijn te zien via HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair