Kan de nieuwe 'The Lord of the Rings'-film net zo'n succes worden als de eerdere films?

Kan de nieuwe 'The Lord of the Rings'-film net zo'n succes worden als de eerdere films?

Het lijkt erop dat de film het moeilijk te verduren gaat krijgen wanneer hij uitkomt volgend jaar.

Er komt een nieuwe The Lord of the Rings-film aan. Voor het eerst sinds 2014 keren we terug naar Midden-Aarde in de bioscoop. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de film het succes van zijn voorgangers gaat herhalen.

De nieuwe film, The War of the Rohirrim geheten, komt van Warner Bros. Discovery en wordt een animatiefilm in de stijl van Japanse anime.

Synopsis
De synopsis van de film luidt als volgt: tweehonderdvijftig jaar voor de gebeurtenissen in de trilogie The Lord of the Rings vond de oorlog van de Rohirrim plaats. Deze oorlog was de aanleiding om het bolwerk van Helm's Deep te laten bouwen.

De legendarische Helm Hammerhand, de machtige koning van Rohan, heeft hiertoe de opdracht gegeven, ter verdediging van zijn volk. Zijn leven in een tijdperk vol bloedvergieten en zijn nalatenschap uit deze roerige tijden worden uitgelicht.

Mindere box office
Hoewel dat verhaal interessant zal klinken voor eenieder die van J.R.R. Tolkien's verhalen geniet, lijkt het erop dat de film het minder goed gaat doen dan zijn voorgangers. De films van Peter Jackson haalden nooit minder op dan 891 miljoen dollar.


Dat is een hoog bedrag voor een animatiefilm om te behalen. Daarnaast is er het feit dat de franchise nogal wat tegenslagen te verduren heeft gehad, met de mindere receptie van The Hobbit en The Rings of Power.


Release
Een andere bijkomstigheid is dat de film één week voor de release van Sonic the Hedgehog 3 en Marvel's Thunderbolts staat gepland. Die films zullen zeker wat opbrengsten inpikken.


Natuurlijk blijft het een veelbelovend project, dat een kans heeft om mensen weer helemaal warm te maken voor meer Midden-Aarde. En lang hoeven we niet te wachten: de film wordt geregisseerd door Kenji Kamiyama en staat op de planning voor 15 december 2024.

NieuwsFilm

meest populair