Deze scène in 'Gladiator' kostte Russell Crowe bijna zijn hoofd

Deze scène in 'Gladiator' kostte Russell Crowe bijna zijn hoofd

Om de film zo geloofwaardig mogelijk te maken, werd de acteur in gevaarlijke situaties geplaatst.

Gladiator is een van Ridley Scott's meest geliefde films, maar het had weinig gescheeld of de productie van de film was desastreus afgelopen.

Scott vertelde erover in een interview met Variety, nu de film inmiddels 20 jaar oud is geworden. En één moment aangaande hoofdacteur Russell Crowe klinkt wel heel gevaarlijk.

Echte tijgers
Het gaat over een scène in de film waarin Maximus, het personage van Crowe, een gevecht in het Colosseum aangaat met een stel tijgers. Op de set werden daar echte dieren voor gebruikt, die heel dicht bij Crowe moesten komen.

"Je hebt twee mannen aan een ketting met een ring in de vloer om [de tijger] onder controle te houden," aldus Scott. "Russell zei: 'Oké, laat ze los' en toen hij terugviel, kwam de tijger uit het gat en Russell rolde opzij en hij zei: 'F*ck, dat was dichtbij."

In de prijzen
Eén verkeerde beweging en het was verkeerd afgelopen met de acteur. Maar gelukkig is dat niet gebeurd. De film werd een gigantisch succes en haalde zelfs de Oscars binnen voor Best Picture en Best Actor voor Crowe.



NieuwsFilm

meest populair