Opnieuw een acteur uit 'The Sopranos' overleden

Opnieuw een acteur uit 'The Sopranos' overleden

Bekend voor het spelen van gemene mafioso's, maar heeft zoveel meer gedaan.

Op de valreep van 2023 hebben we helaas nog een overlijdensbericht te melden. Het gaat in dit geval over Amerikaanse acteur Richard Romanus.

Romanus kennen we voornamelijk van het spelen van gemene mafioso's, maar hij heeft veel meer gedaan dan dat.

Bekendste rollen
Romanus is misschien het meest bekend van het spelen in de Martin Scorsese film Mean Streets. Hierin speelt Romanus het personage Michael Longo die schulden int. De bekendste scène in de film is als Johnny Boy, gespeeld door Robert De Niro, Longo vertelt hoe weinig hij om Longo geeft, en om die reden geld van hem leent zonder hem ooit terug te betalen.

We kennen Romanus ook van de serie The Sopranos. Daarin speelde Romanus de rol van Richard LaPenna, die een knipperlichtrelatie heeft met Jennifer Melfi, gespeeld door Lorraine Bracco. Romanus heeft ook zijn stem geleend voor een aantal animatiefilms als Wizards uit 1977 en Hey Good Lookin' uit 1982. Beide films zijn gemaakt door de legendarische Ralph Bakshi.

Vroege leven
Richard Joseph Romanus werd geboren op 8 februari 1943 in Vermont, Amerika. Hij studeerde Filosofie en heeft nog een jaar rechten gestudeerd voor hij besloot een opleiding in acteren te volgen onder begeleiding van Lee Strasberg. Strasberg staat vooral bekend als een theateracteur, maar heeft ook een rol gespeeld in The Godfather Part II.



Romanus' eerste acteerrollen waren in de televisieserie Mission: Impossible en The Mod Squad. Zijn eerste filmrol was voor de film Night Chase. Kort daarna werd hij door Scorsese gecast om mee te spelen in Mean Streets. Dat was voor Romanus zijn doorbraak. Ondanks dat Romanus al bijna twintig jaar niet meer acteerde, zal hij gemist worden. Romanus is 80 jaar oud geworden.

NieuwsFilm

meest populair