Had het DC Extended Universe nu nog bestaan, als één van deze regisseurs 'Man of Steel' had gemaakt?

Had het DC Extended Universe nu nog bestaan, als één van deze regisseurs 'Man of Steel' had gemaakt?

Zack Snyder was niet de enige keuze van Warner Bros. om de film te regisseren.

Het DC Extended Universe is voor ons niet weg te denken van Zack Snyder. De filmmaker regisseerde immers de drie belangrijkste films in de franchise. Maar het had weinig gescheeld of Snyder had er helemaal niks mee te maken gehad.

Toen Warner Bros. met de productie begon van Man of Steel, de film die het DCEU moest opstarten, was Snyder namelijk niet de enige filmmaker die door de studio werd benaderd.

Acht regisseurs
Er waren maar liefst acht andere namen die men wel wilde vertrouwen met een Superman-film. Zij waren: Guillermo del Toro, Ben Affleck, Robert Zemeckis, Darren Aronofsky, Duncan Jones, Jonathan Liebesman, Matt Reeves, en Tony Scott.

Reeves en Affleck zouden uiteindelijk toch met DC verbonden raken, maar de meeste namen op de lijst hadden daar echt geen zin in. "Ik paste daar sneller voor dan een vliegende kogel," zei Zemeckis zelfs.

Tony Scott
De filmmaker die er nog het dichtst bij kwam, was Tony Scott (Top Gun, Unstoppable). De schrijver van de film, David S. Goyer, liet zich hierover uit in de Happy Sad Confused podcast. "Er bestaat een versie van een Tony Scott Man of Steel in een parallel universum."


Gezien de invloed die Zack Snyder en zijn films hadden op het DCEU, is het lastig om voor te stellen hoe de franchise er anders uit had gezien. Wellicht was het een stuk succesvoller geweest: Aquaman and the Lost Kingdom, de laatste film in het nu gefaalde DCEU, is een regelrechte flop te noemen.

NieuwsFilm

meest populair