De Keanu Reeves-film 'Constantine' introduceert een van zijn bruutste personages op een magistrale manier

De Keanu Reeves-film 'Constantine' introduceert een van zijn bruutste personages op een magistrale manier

De introductie van dit imposante personage in 'Constantine' is er een om nooit te vergeten.

Het introduceren van een personage in een film is geen makkelijke taak. Het geeft een kijker een eerste indruk van het personage. Als dit dan niet interessant genoeg is, is de kans groot dat er snel wordt afgehaakt. We leggen daarom nu de focus op de meest indrukwekkende introducties van filmpersonages.

De DC-film Constantine met Keanu Reeves bevatte een briljante interpretatie van Satan die werd vertolkt door topacteur Peter Stormare. Dit is tot op heden één van de meest geliefde versies van de duivel in film, en dat is grotendeels te danken aan een magistrale introductie.

Verhaal
Als zelfmoordoverlevende is demonenjager John Constantine (Keanu Reeves) letterlijk naar de hel en terug geweest - en hij weet dat wanneer hij sterft, hij een enkeltje naar Satans rijk heeft, tenzij hij genoeg goede bij elkaar kan sprokkelen om toch naar Gods paradijs te gaan.

Politieagente Angela Dodson (Rachel Weisz) onderzoekt de schijnbare zelfmoord van haar eeneiige zus. John helpt Dodson met het onderzoek en raakt hierdoor verwikkeld in een bovennatuurlijk complot waarbij zowel demonische als engelachtige krachten betrokken zijn.

Episch intro
Een imposantere aanwezigheid dan de duivel is er eigenlijk niet, maar de interpretatie van dit personage in film en tv kan nogal variëren. In Constantine is Peter Stormare als Satan een absoluut hoogtepunt. Dit kon je eigenlijk meteen al merken aan zijn briljante introductie.


Stormare's versie van de duivel is zeer onvoorspelbaar, waardoor hij extra intimiderend overkomt. Hij verandert in de scène in een seconde van speels naar het bloedserieuze monster dat hij werkelijk is. De kledingkeuze is ook treffend. Hij ziet er namelijk niet uit als een stereotyperend monster, maar is juist helemaal in het wit gekleed. Wat meer doet denken aan zijn afkomst als de lichtbrenger. Zo'n simpele keuze maakt het personage in zijn introductie meteen al een stuk veelzijdiger dan andere versies van de duivel in films.

Vervolg?
Constantine was een redelijk succes toen het uitkwam in 2005, maar de film is door de jaren heen alleen maar populairder geworden. Dankzij Reeves' nieuwe relevantie in Hollywood dankzij de John Wick-films begonnen fans zich af te vragen of een vervolg toch niet zo vergezocht was. In 2022 werd officieel bekendgemaakt dat een vervolg er eindelijk aan zou komen.


De veranderingen die volgden bij DC en de stakingen in Hollywood leken roet in het eten te gooien, maar regisseur Francis Lawrence vertelde in oktober 2023 dat hij, Reeves en producent Akiva Goldsman zeker bezig waren met het vervolg en er snel gewerkt zou worden aan het script.

NieuwsFilm

meest populair