Dit horrorvervolg is tegenwoordig geliefder dan het origineel

Dit horrorvervolg is tegenwoordig geliefder dan het origineel

'Evil Dead II' is de film die ervoor gezorgd heeft dat 'Evil Dead' een geweldige en geliefde franchise werd.

De Evil Dead-franchise bestaat intussen uit heel wat films, maar alles begon in 1981 met de eerste film The Evil Dead. In 1987 kwam het vervolg Evil Dead II uit, dat nog beter was en ervoor gezorgd heeft dat de franchise die we nu kennen er is. Evil Dead II is dan ook geliefder en populairder dan de originele film.

The Evil Dead uit 1981 was de eerste film in de Evil Dead-franchise en was een belachelijke film bij toeval. Het wou een eenvoudige horrorfilm zijn, maar dankzij een laag budget en de eigenaardige gevoeligheden van regisseur Sam Raimi en hoofdrolspeler Bruce Campbell, bleek het uiteindelijk iets veel vreemder te zijn. De film werd een groot succes en was het begin van een grote franchise.

Evil Dead II
In Evil Dead II, die zowel gedeeltelijk een remake als een sequel op The Evil Dead is, omarmde Raimi die vreemdheid en maakte volledig gebruik van Campbell's komische vaardigheden om een heerlijk bizarre horror-komedie te creëren die begint in dezelfde hut in het landelijke Amerika van de jaren 1980 en eindigt in middeleeuws Europa.

Campbell is in Evil Dead II opnieuw te zien als Ash Williams, die samen met zijn vriendin op vakantie gaat naar een afgelegen hut in het bos. Daar ontdekt hij een geluidsband met voordrachten uit een boek met oude teksten. Wanneer de opname wordt afgespeeld, worden er verschillende demonen vrijgelaten die hem bezitten en kwellen.

Vervolgen
Alles wat daarna kwam - Army of Darkness, Ash vs. Evil Dead, de duisterdere Evil Dead remake en waarschijnlijk zelfs het gehele toekomstige carrièresucces van zowel Raimi als Campbell - gebeurde allemaal vanwege de geraffineerde, met een knipoog zelfbewuste benadering van Evil Dead II, veel meer dan het goedkoop effectbejag van de oorspronkelijke Evil Dead.


Uiteindelijk is Ash pas echt Ash wanneer hij zijn bezeten en afgesneden hand vervangt door een kettingzaag. En het is in deze film dat dit gebeurt. Sinds Evil Dead II is Ash zoals we hem nu kennen en werd hij een echt icoon.

Meer Evil Dead
Goed nieuws voor de fans van de Evil Dead-franchise, want er komt meer Evil Dead aan. Dat heeft Campbell onlangs bevestigd in een interview en kon je ook hier bij FilmTotaal lezen. Het is dus uitkijken naar nog meer Evil Dead.


Evil Dead II is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren en kopen op onder andere Google Play. De eerste Evil Dead-film kan je ook huren en kopen op onder andere Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair