'Barbie'-actrice reageert op felle kritiek: "De film is niet voor niets in veel landen verboden"

'Barbie'-actrice reageert op felle kritiek: "De film is niet voor niets in veel landen verboden"

"Mensen hebben dit nodig", zegt America Ferrera over de boodschap in de film.

Barbie was voor velen dé film van 2023, maar de kleurrijke blockbuster met Margot Robbie kan ook rekenen op bakken kritiek. Actrice America Ferrera komt nu met een harde reactie: "Mensen hebben dit nodig."

In Barbie reizen we af naar Barbieland; het tegenovergestelde van de echte wereld. Hier zijn vrouwen de baas en betekenen mannen eigenlijk maar weinig. Met enige nuance natuurlijk.

Feminisme
De film heeft daarmee een belangrijke feministische boodschap. Regisseur Greta Gerwig heeft kritiek op de huidige maatschappij en veel kijkers hebben daar dan weer veel kritiek op.

Zo zou de film veel te feministisch zijn. Volgens Gloria-actrice America Ferrera is dat grote onzin, vertelt ze in een interview met The New York Times.

Hard nodig
"We kunnen dingen weten en alsnog eens hardop moeten horen", deelt de actrice. "Er zijn veel mensen die een basiscursus feminisme nodig hebben. Hele generaties meisjes die nu pas opkomen en geen woorden hebben voor de cultuur waarin ze zijn opgegroeid."



Volgens Ferrera is de film heel hard nodig: "Als je goed thuis bent in het feminisme, lijkt het misschien een te simpele voorstelling van zaken. Maar er zijn ook hele landen die deze film niet voor niets hebben verboden."

NieuwsFilm

meest populair