Christopher Nolan suggereerde 'Oppenheimer'-ster kaas te eten ter voorbereiding

Christopher Nolan suggereerde 'Oppenheimer'-ster kaas te eten ter voorbereiding

Ook doet de acteur een boekje open over de bijzondere regiestijl van Nolan.

Dat acteurs worden gevraagd om aan te komen of af te vallen is niets nieuws in Hollywood. Denk aan Christian Bale die 50 kilo afviel voor de The Machinist. Maar uit een recent interview met een van de Oppenheimer-sterren blijkt dat regisseurs ook bijzondere voedingsadviezen geven tegenwoordig.

Een van de andere grote namen van Oppenheimer is die van Bennie Safdie, die vooral bekend is als regisseur met zijn broer voor Uncut Gems en Good Time. Om zich beter in te leven in zijn rol onthulde Safdie dat hij tijdens het fietsen naar Edward Teller's speeches luisterde om zijn Hongaarse accent te perfectioneren.

Nolans advies
Safdie speelt Edward Teller in verschillende levensfasen in Oppenheimer, wat het lastiger maakt om geloofwaardiger over te komen. Voor de scène die 20 jaar na het Manhattan Project plaatsvond suggereerde Nolan daarom om kaas te eten zodat zijn stem zou verouderen.

Safdie was erg te spreken over Nolans regiestijl en omschreef het als "pure openheid". Zo liet hij de acteurs meedenken over de cameraposities. Safdie zegt: "Dit is een enorme film... en hij werkt nog steeds op dat niveau van vrijheid. Als acteur gaf het me een geweldig gevoel."

Nu bekijken
Oppenheimer was een van de succesvolste films van 2023 en een van de grote favorieten voor het aankomende prijzenseizoen. Wil je de film van Nolan nu bekijken op je eigen scherm, dan kan dat via Pathe Thuis.

NieuwsFilm

meest populair