Wie wordt er niet gek van: asociaal gebruik van mobieltjes in de bioscoop moet uitgebannen worden

Wie wordt er niet gek van: asociaal gebruik van mobieltjes in de bioscoop moet uitgebannen worden

Het opiniestuk uit de Parool krijgt in ieder geval al de steun van FilmTotaal!

Elke filmfanaat vindt het vreselijk om naar de bioscoop te gaan en iemand naast hem te hebben zitten die luid popcorn aan het smaken is of iemand die constant tegen je stoel aan het trappen is. Het vervelendste is toch echter zeker wel als er geappt wordt.

Sommige mensen vinden het lastig om de telefoon los te laten, ook wanneer ze naar de bioscoop gaan en kunnen het niet laten om te sms'en tijdens de voorstelling. Technofilosoof en onderzoeker Rens van der Vorst zegt dat dit eens gedaan zou moeten zijn.

Opiniestuk
De docent bij Fontys Hogescholen heeft een opiniestuk geschreven voor Parool, waarin hij zich hier uitgebreid over uitlaat. Zo zegt van der Vorst: "Mee-appen bestaat in vele soorten en maten en is altijd vervelend, maar al helemaal in de bioscoop".

"Ik ga naar de bioscoop voor het grote scherm en het geluid, maar vooral om samen met anderen een film te ervaren. Links van mij zat iemand echter berichtjes te sturen, rechts werd een app gelezen. Overal in de zaal zag ik continu schermpjes oplichten. Even dacht ik dat ik de verkeerde film had gekozen: 'Appenheimer' in plaats van 'Oppenheimer'",

Genoeg is genoeg
Van der Vorst vervolgt: "Ik neem ze niet kwalijk. Net zoals mensen die roken geen daders zijn, maar slachtoffers van een verslavend product, zijn ook de 'bioscoop-appers' slachtoffer van een verslavende technologie, waarbij niet onze waarden centraal staan, maar die van het technologiebedrijf".


De oplossing? Appvrije voorstellingen, waarin je niet kunt appen omdat dit geblokkeerd is. Zo gaat van der Vorst verder: "Ik hoop dat we straks kunnen kiezen uit 2D, 3D, Laser, Dolby Atmos én Appvrij. Voorstellingen die bezoekers helpen te doen waarvoor ze gekomen zijn. Samen verdwijnen in een film". Onze stem heeft hij zeker al! Lees het volledige opiniestuk hier.

NieuwsFilm

meest populair