Bejubelde sciencefictionfilm 'Tenet' krijgt kritiek uit een vreemde hoek

Bejubelde sciencefictionfilm 'Tenet' krijgt kritiek uit een vreemde hoek

De regisseur kreeg al zwetend te horen dat zijn film veel te lang en onbegrijpelijk was.

Christopher Nolan is misschien wel 's werelds grootste regisseur, dus het kan bijna niet anders dan dat hij constant hoort wat mensen van zijn films vinden. Zelfs als hij aan het sporten is.

Tijdens een speech bij de New York Film Critics Circle Awards, waar Nolan de prijs won voor beste regisseur voor Oppenheimer, sprak hij over een nogal vreemd incident dat hij had meegemaakt waarin iemand één van zijn films bekritiseerde.

Op de fiets
"Ik zat op mijn [hometrainer]," vertelde Nolan. "Ik ga dood. En de instructeur begon over een van mijn films te praten en zei: 'Heeft iemand dit gezien? Dat zijn een paar uur van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg!'"

Hij zei er niet bij welke film het was, maar een paar slimme mensen op het internet vonden al snel de clip waar hij het over had (zie hieronder). En wat blijkt? De film in kwestie is Nolan's gecompliceerde spionagethriller Tenet (2020).

De criticus reageert
Jenn Sherman, de instructrice die de kritiek opperde, reageerde al snel op social media. "Een grote dag voor mij als ik erachter kom dat de enige echte Christopher Nolan (...) weet wie ik ben. Ik was opgewonden...en toen las ik het artikel," zo zei ze.


"Luister, het was 2020. Het was een donkere tijd," zo gaat ze verder. "Ik maakte een willekeurige opmerking over een film die ik de avond ervoor had gezien. Hoe groot denk je dat de kans is dat de regisseur van de genoemde film zo'n vier jaar later [mijn] rit zou maken?"

Goedmakertje
Sherman geeft wel aan dat ze Oppenheimer inmiddels twee keer gezien heeft, en dat ze het goed wil maken met de regisseur. "Meneer Nolan, ik nodig u om uit om een rit met mij te komen maken in de [studio]."


"U kunt mijn les bekritiseren, we zullen een geweldige tijd hebben," zo garandeert ze. "U zit op de eerste rij en ik beloof u dat het zonder beledigingen zal zijn. Laat het me weten."

NieuwsFilm

meest populair