De #87 van de beste sciencefictionfilms ooit: Het vervolg op de legendarische scifi-film uit de '80

De #87 van de beste sciencefictionfilms ooit: Het vervolg op de legendarische scifi-film uit de '80

'Blade Runner 2049' uit 2017 is een fantastisch vervolg op 'Blade Runner' uit 1982.

In 1982 kwam de film Blade Runner uit. Dit meesterwerk van regisseur Ridley Scott wordt beschouwd als een van de beste sciencefictionfilms aller tijden. En ook het vervolg, Blade Runner 2049, mag er zijn.

En dat de film als een goede sciencefictionfilm beschouwd wordt, blijkt wel uit de lijst van het tijdschrift Rolling Stone. In de lijst met de beste sciencefictionfilms staat de film op plek 87. Niet slecht dus.

Verhaal
De film speelt zich af in 2049, dertig jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film. Een zogeheten Blade Runner, officier K, ontdekt een lang verborgen geheim dat de samenleving kan laten instorten.

Door zijn ontdekking moet officier K op zoek naar Rick Deckard, de hoofdrolspeler uit de eerste film. Hij is al dertig jaar vermist, maar kan helpen om het probleem op te lossen.

Cast
De cast van Blade Runner 2049 is rijk gevuld. In de film spelen grote sterren als Ryan Gosling en Ana de Armas. Harrison Ford keerde terug om zijn rol als Rick Deckard op te vervullen. De film werd geregisseerd door Denis Villeneuve.


Wat leuk is om te weten, is dat in beide films een Nederlandse acteur of actrice de slechterik heeft gespeeld. Zo speelde Rutger Hauer de grote slechterik in het eerste deel. In deel twee is Sylvia Hoeks een van de schurken.

Lijst
Waar Blade Runner 2049 dus op 87 staat in de lijst van Rolling Stone, staat het eerste deel een stuk hoger. Blade Runner staat op plek 4 van de lijst. Een best groot verschil tussen beide films dus.


Wat in ieder geval gezegd kan worden is dat Blade Runner 2049 een waardig vervolg is op de eerste film. Vooral de cinematografie van de film werd geloofd, getuige ook de Oscar voor beste camerawerk voor cameraman Roger Deakins.

Streamen
Zin om Blade Runner 2049 te kijken? Dat kan, want de film staat op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair