Het einde van 'Night Swim': wat zit er eigenlijk in het zwembad?

Het einde van 'Night Swim': wat zit er eigenlijk in het zwembad?

Mocht je de film niet begrepen hebben dan kan dit artikel wel helpen!

De eerste horrorfilm van het jaar, Night Swim, draait nu in de bioscopen. Na het zien van de film verlieten de nodige kijkers de bioscoopzaal met de nodige vragen. Hoe zit de vork nu precies in de steel? Opgelet: SPOILERS volgen!

Het verhaal wordt beschreven als een bovennatuurlijke thriller en gaat over een 'verborgen bron van kwaad', die zich bevindt in het zwembad in de achtertuin van een familie die er net pas is komen wonen.

Oorsprong
Het zwembad is verbonden aan een zoetwaterbron, zoals een bron of meer. De familie begint bovennatuurlijke verschijnselen met het zwembad te ervaren, maar de moeder van het gezin, Kerry (actrice Kerry Condon) komt erachter waar het om gaat.

Wat blijkt, het water van het zwembad komt uit een oude, mystieke bron, waarin een entiteit leeft die de dierbaarste wens van degene in het water zwemt laat uitkomen. Dit gaat wel ten koste van het leven van iemand die je dierbaar is.

Mysterieus
Wanneer het moment van het 'offer' nadert, neemt deze duivelse entiteit het lichaam over van de persoon van wie de wens het moet vervullen, om te zorgen dat het offer kan worden voltooid. Dit heeft al heel wat mensen het leven gekost, waaronder het dochtertje van de vorige eigenaar van het huis.


Degenen die zijn geclaimd door 'het water' blijven achter als geesten. Sommigen zijn vriendelijk, anderen heel wat minder. Ook met deze geesten krijgt de Waller-familie te maken. In het zwembad bevindt zich eveneens een soort van 'poort', dat de slachtoffers naar een andere dimensie transporteert.

Einde
De vader van het gezin, Ray (Wyatt Russell) wordt overgenomen door de entiteit, die het gemunt heeft op het zoontje, Elliot. Eve slaagt erin hem te redden en de vader, die weer heel even bij bewustzijn komt, offert zichzelf op zodat zijn familie het overleeft.



Zijn nieuwe wens is dat hij sterft en zijn zoon overleeft. Deze wens komt in vervulling. Na zijn dood wordt het zwembad gevuld met cement, waardoor niemand meer bedreigd kan worden door 'het water'. Mocht Night Swim het goed doen, dan zijn er natuurlijk wel meer dan genoeg mogelijkheden om alsnog een vervolg te maken.

NieuwsFilm

meest populair